10 saveta za negu kože

10 saveta za negu kože

Autor: | 19/06/2013

0

Iako postoji na stotine kremica, losiona, tonika i ko zna čega sve ne za negovanje kože, ne vodiš li pravilnu brigu o tom najvećem organu, ništa ti neće pomoći da bude lepa i sjajna. Koža se može pokazati kao zlopamtilo, zato s njom treba postupati nežno i pažljivo. Kad se radi o sjaju kože, tada se posebno mora paziti na to što unosiš u svoje telo te kako neguješ kožu.

Nijedna krema ne može popraviti oštećenja koja su nastala određenim eksperimentisanjima na koži ili pak dugotrajnim zanemarivanjem. Stoga, budući da je proleće i sve se budi, vreme je da se i ti probudiš i počneš da se brineš za svoju kožu! Budeš li uporna i odlučna, rezultati neće izostati! Prati ovih deset saveta i sjajna koža ti je zagarantovana!

1. URAVNOTEŽENA ISHRANA

Ono što stavljaš u usta i gutaš vidi se na koži. Jedeš li samo fast food, masnu hranu, slatkiše i ostalo 'smeće', to će se reflektovati i na tvojoj koži. Dakle, čips, hamburger i pomfrit su out, a voće, salatice i supice in.

2. DOVOLJNO SNA
Svaku noć odspavaj barem sedam do osam sati. Nedostatak sna pokazaće se kao podočnjaci i krugovi oko očiju. Dovoljno odmora ne samo da će pogodovati sjajnoj koži, već i zdravlju mozga i čitavog tela.

3. DOVOLJNO VODE
Da bi koža bila dovoljno hidratizovana, moraš piti od šest do osam čaša vode svakog dana. Kako bi se tešnost pravilno apsorbovala, potrebno ju je piti u manjim količinama tokom celog dana, a nikako uzeti celu količinu odjednom ili u dva puta. Urevnotežena ishrana i dovoljno vode su važni i za izgled naše kože.

4. VEŽBAJ

Napravi sebi mali plan vežbanja. Dovoljno je, na primer, 15 minuta ujutro i uveče, ali bitno je da bude redovno. Vežbanjem krv brže prolazi kroz telo te je tako koža prokrvljenija i sjajnija.

5. VAZDUH
Provodi dosta vremena na svežem vazduhu, ali izbegavaj duže zadržavanje na vetru i velikoj hladnoći kako ti se koža ne bi oštetila.

6. IZBEGAVAJ SUNCE
Sunce oštećuje kožu (seti se, na primer, kože ribara koji su puno na suncu), ali još je više oštećuju i solarijumi, pa je i njih dobro izbegavati. Oštećenja nastala zbog ultraljubičastih zraka su trajna i ne mogu se ukloniti.

7. SUNČANE NAOČARE

Dok je sunčano vreme obavezno nosi kvalitetne sunčane naočare – štite oči, a kad ih nosiš, ne čkiljiš i ne stvaraš borice na koži oko očiju.

8. SMANJI STRES
I stres loše deluje na čitav organizam, pa tako može uzrokovati akne i mnoga druga oštećenja kože, stoga se nerviraj što je manje moguće. Učinićeš uslugu i svom srcu, ali i svojoj koži!

9. PILING
Dvaput nedeljno napravi piling kože kako bi uklonila obamrle, stare ćelije kože i otvorila pore da dišu.

10. KREME

Koristi kreme za svoj tip kože i nanosi ih redovno. Najbolje je izabrati jednu kremu za dnevnu negu koja ti najbolje odgovara te se držati rutine u nanošenju. Ako si zanemarila svoju kožu, nikad nije prekasno da započneš s negom. Ono što činiš danas, na koži će se pokazati u budućnosti. Sve zavisi od tebe.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin