Sedmodnevni plan za dijetu: Šta možete uraditi za svoje telo za nedelju dana?

Sedmodnevni plan za dijetu: Šta možete uraditi za svoje telo za nedelju dana?

Autor: | 27/06/2013

0

Bliži se neki veliki događaj poput venčanja, proslave ili godišnjeg odmora, a vi ste nabacili nekoliko kilograma više. Šta možete da uradite da izgledate bolje za samo sedam dana? Sledite ove savete i za nedelju dana ćete biti lakši par klograma i izgledati bolje.

Nedelja - eliminišite prerađene namirnice

Prerađena hrana ima čaroban ukus i lako nas zavodi, a pri tom nema gotovo nikakvu nutritivnu vrednost. Ova hrana čini da je želite u većim količinama nego što je potrebno vašem telu. Ipak, ako vam nisu poznati svi sastojci na deklaraciji, zaboravite na to.

Ponedeljak - odmor od alkohola
Ne samo da alkoholna pića uzrokuju dehidrataciju i izuzetno su bogata kalorijama, već vam i otežavaju da se izborite sa iskušenjima povezanim sa hranom. Poželjno je, zapravo, što više vode.

Utorak - unesite više vlakana
Instinktivno, svi ljudi koji započinju sa dijetom odbijaju sve izvore ugljenih hidrata, ali to je pogrešno, jer su vam potrebna biljna vlakna, koja održavaju osećaj sitosti puno duže. Pored sirovog i barenog povrća, za užinu možete uzimati i koktele od svežeg voća, bez šećera.

Sreda - neka hrana sagoreva kalorije

Ravnomeran unos hrane tokom dana drži metabolizam na visokom nivou, i tako sagorevamo više kalorija. Kada jedete velike porcije, metabolizam se usporava. Dakle, podelite unos hrane na tri manja obroka tokom dana (300 do 350 kalorija svaki) i dve užine (100 do 150 kalorija). Potrudite se da obroke pripremite bez suvišne masnoće.

Četvrtak – ne jedite namirnice koje naduvavaju stomak
Brokoli, luk i paprike uzrokuju gasove i naduvavaju stomak. Dakle, držite se povrća i voća sa visokim nivoom vode - krastavaca, spanaća, šparoga, lubenica. Za izbacivanje vode koja se zadržava u telu, potrebno vam je voće bogato kalijumom, poput banana i narandži.

Petak – čišćenje organizma
Ćelije zadržavaju veće količine vode kada su suočene sa krizom, tj kada nemamo dovoljno tečnosti u telu. Pijte zato dve do tri litre vode dnevno. Pijte polako, tako da voda postepeno ulazi u organizam, kako ne biste morali da idete u toalet na svakih 5 minuta.

Subota – obrok sa proteinima

Za poslednji dan potreban vam je doručak bogat proteinima, koji će osigurati osećaj sitosti i pomoći vam da se oduprete iskušenjima da grickate kasnije tokom dana. Pokušajte recimo da doručkujete omlet sa povrćem.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin