Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: U iščekivanju dolaska prinove

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: U iščekivanju dolaska prinove

Autor: | 12/07/2013

0

Groznica povodom kraljevske bebe ovih dana u Britaniji, ali i van Ujedinjenog Kraljevstva, dostiže svoj vrhunac, kako se Kejtlin približava terminu porođaja. Vojvotkinja od Kembridža trebalo bi da se porodi sutra, 13. jula. Fotografi, novinari i brojne televizijske ekipe iz celog sveta sjatili su se ispred bolnice i poslednjih nedelju dana u kolinama pristižu ispred privatne klinike Lindo Wing gde bi Kejt trebalo da se porodi.
Kako bi prekratili vreme, predstavnici štampe su smislili nekoliko načina da se zaave dok čekaju da se začuje bebin plač. Članovi londonskog NBC News-a osmislili su nagradnu igru za predstavnike medija, koji uz ulog od pet funti mogu da pogađaju kad će se Kejt poroditi.
Izgleda da mediji ni posle nedelju dana kampovanja nisu izgubili svoj smisao za humor, pa nagradnu igru prati i duhoviti pravilnik, koji garantuje da će se dete roditi u jednom danu u nedelji, kao i vrcavo upozorenje da nije dozvoljeno domunđavanje sa babicama.
"Molimo vas, nemojte hraniti fotografe", "U redu, sad sam se već smorio", "Menjam bubreg za Mars čokoladicu", samo su neki od zanimljivih poruka koje su novinari lepili oko bolnice.
Nešto dalje od klinike održava se takmičenje u kojem predstavnici medija pogađaju ime deteta. Potencijalna imena za dečaka i devojčicu kredom se ispisuju na zvaničnoj kladioničarskoj tabli. Osim toga, već nedeljama unazad mogu se kupiti i Royal baby suveniri – tanjiri, šolje, privesci... sa likom Kejt i Vilijama.
Stotine fotografa i televizijskih ekipa samolepljivim trakama obeležavaju svoju teritoriju na trotoaru ispred klinike, a pojedini američki mediji su navodno angažovali i profesionalno obezbeđenje koje treba da im osigurava njihova mesta za kamere. Pojedinci su čak platili taksistima da sve vreme stoje parkirani na mestima koje su namenili za svoja reportažna kola.
Iako je sasvim izvesno da će se Kejt poroditi u narednih nekoliko dana, od buduće mame još uvek ni trega ni glasa. Svojevremeno se spekulisalo da bi Kejt mogla da se porodi pre najavljenog roka, kao što je to bio slučaj sa princezom Dajanom, koja je svesno obmanula medije i svoj pravi termin porođaja pomerila za nedelju dana unapred.
Kada se beba Kembridž konačno rodi, na ulazi Lindo Wing klinike pojaviće se kraljevski zvaničnik sa svečanom kovertom u kojoj će pisati svi detalji o kraljevskom novođrođenčetu. Koverta će zatim biti predata kraljevskom glasniku, koji će je odneti u Bakingemsku palatu. Obaveštenje i detalji o detetu će u predvorju palate biti svečano izloženi za javnost.
Princ Vilijam je u petak ujutru stigao iz Anglesija u London kako bi bio prisutan kada počnu prvi trudovi njegovoj supruzi Kejt Midlton, čime su pokrenute glasine da se trenutak porođaja bliži. Kako ostrvski mediji javljaju Kejt je išla na redovnu kontrolu pred porođaj, ali se nedavno preselila u Notingemsku palatu kako bi bila što bliže bolnici.

Autor: Life Content, Novosti

Foto: Sipa, Hello, Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin