Novak Đoković: Teško je strancu objasniti gde je taj brdoviti Balkan

Novak Đoković: Teško je strancu objasniti gde je taj brdoviti Balkan

Autor: | 29/07/2013

0

Prvi teniser sveta Novak Đoković u intervjuu za hrvatski "Jutarnji list" istakao je da nije zamerio američkom spikeru koji ga je pre šest godina nazvao Hrvatom.
- Opet bih se izdigao iznad nacionalističkih žabokrečina, kako ste rekli. Za nekog ko živi u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo. Zato nisam ni zamerio, niti sam pokušavao da objasnim jer i sam znam koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gde je taj brdoviti Balkan - rekao je Đoković.
Đokovića je 2007. posle jednog osvojenog turnira u SAD zvanični spiker nazvao "Hrvatom", na šta je on odgovorio:
- Nema veze što ste me nazvali Hrvatom... Srbi i Hrvati - to je isto.
Prvi teniser sveta je ponovio da mu je hrvatski teniser Marin Čilić odličan prijatelj i van terena, kao i da mu je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Nikola Pilić kao drugi otac.
- Marin je sjajan momak, s kojim se jako dugo poznajem. Za njega slobodno mogu da kažem da mi je i prijatelj, a kad god možemo provodimo vreme zajedno na turnirima. Pomažemo jedan drugom, treniramo zajedno, što nas čini bliskim. Želim mu svu sreću u karijeri i da se uskoro borimo u finalima turnira - poručio je Đoković.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin