Seka Aleksić: Omalovažiti moj rad je direktan udarac na hiljade i hiljade onih koji me prate

Seka Aleksić: Omalovažiti moj rad je direktan udarac na hiljade i hiljade onih koji me prate

Autor: | 04/08/2013

0


Svešto uradi Seka Aleksić ne može da prođe nezapaženo. Velika prašina se digla i oko njenog angažmana u crtanom filmu „Štrumpfovi 2“, u kojem je pevačica pozajmila glas Štumpfeti Veksi. Njeno učešće u ovom projektu izazvalo je veliku polemiku u javnosti. Dok su je jedni branili, drugi su je „prozivali“, a najglasniji u osudi bio je glumac Slobodan Stefanović. Folk zvezda kaže da nije postala Štrumpfeta preko veze i da su je u ovom projektu angažovali producenti i distributeri. Na pitanje da li je iznenađena negativnim komentarima na svoj račun, Seka Aleskić za „Novosti“ kaže:
- Kako da me ne iznenadi takva reakcija jednog akademskog građanina i umetnika? Nisam očekivala da tako mlad i obrazovan čovek poklekne pod teretom predrasuda, negodujući što jedna pevačka zvezda učestvuje u sinhronizaciji crtanog filma. Valjda je u želji da skrene pažnju na sebe zaboravio da je to uobičajena praksa u svetu, ali i da postoje glumci koji u mjuziklima, pa i mimo njih, fantastično pevaju i da ih svi rado slušamo.

Koliko vam je bilo potrebno vremena da povratite nekadašnju kilažu?
- Za zavidnu liniju i dobru kondiciju najbitnije je probušiti kašiku, redovno trenirati i imati čvrstu volju. Sve ostalo su prazne priče. Veljko mi je pomogao da izbalansiram ishranu, regulišem metabolizam i da steknem naviku da redovno treniram. Uz takav režim, mogu sebi da priuštim sladoled ili poneki slatkiš, ali ne svaki dan.

Kakvo je ovo bilo iskustvo za vas?

- Izuzetno sam zadovoljna, jer je pored muzike, gluma, takođe, moja ljubav. Žao mi je što nemam više vremena da joj se posvetim, ali, željna izazova, odlučila sam da biram uloge koje mi leže - brze, dinamične, onakve kakva sam ja. Sve je krenulo sa „Vrelom Nelom“ i serijom „Ljubav, navika, panika“, preko filma „Mi nismo anđeli 3“ i „Smokvice“, pa dođoh do nečeg što i vrsnom glumcu može biti zahtevan zadatak. Ponudu sam prihvatila bez dvoumljenja, pre svega zbog toga što su „Štrumpfovi“ moj omiljeni crtani film iz detinjstva. Na snimanju nisam bila vraćana, „presnimavana“, „seckana“ i prosto sam uživala. Dobila sam pohvale od profesionalnih glumaca, koi iza sebe imaju fantastične karijere i to mi je, zaista, imponovalo.

Na „Tviteru“ ste napisali da nije sramota biti Seka Aleksić. Zašto je dobro biti Seka, a zašto nije?
- Kada sve sagledam i osvrnem se iza sebe, vidim samo pregršt razloga da budem srećna i zadovoljna. Sve sam postigla isključivo svojim radom. Ništa mi nije palo s neba i tim pre mi je sve što sam stekla draže. Omalovažiti moj rad je direktan udarac na hiljade i hiljade onih koji me prate, dolaze na moje nastupe, šalju mi mejlove... A taj mladi gospodin je upravo to učinio.

Da li je istina da nameravate da kupite hotel „Platani“ u Trebinju, u vlasništvu Eparhije zahumsko--hercegovačke, čija se vrednost, navodno, procenjuje na četiri miliona evra?
- U Trebinje odlazim često i mogu reći da je to moj drugi dom. Sve mi se tamo dopada, ljudi, atmosfera, klima... Mislim da je nekulturno od strane medija, koji su tu priču objavili, da nekome zaviruju u džep, a još nekulturnije bi bilo s moje strane da to komentarišem. Sve i da je bilo poslovnih razgovora, ne bih o tome javno govorila. To je moja privatna stvar.

U Trebinju ste upoznali Emira Kustruricu, kakav je utisak ostavio na vas?

- Susret sa Emirom Kusturicom u hotelu u kojem sam odsela, prerastao je u izuzetno prijatan i spontan razgovor. Imala sam utisak da razgovaram sa nekim koga prilično dugo poznajem. Verovatno zbog njegove prirodnosti. On je veliki umetnik, a iz svake njegove rečenice se očitava mudrost.

Da li ste u zgusnutom radnom rasporedu našli mesta i za odmor?
- Kada se završi letnji deo moje turneje „Lom“, tačnije početkom septembra, planiram da idem sa suprugom na duži odmor. Oboje volimo da putujemo, nekoliko destinacija je u opticaju, ali još nismo odlučili gde ćemo na letovanje. Pred početak turneje bili smo nekoliko dana na Kipru, sa porodičnim prijateljima, tako da smo uživali u odmoru i zajedničkom druženju.

Važite za estradnu zvezdu sa najviše tetovaža, da li planirate da uradite još neku?
- Sada ne planiram nove tetovaže, ali se nisam zaklela da nijednu neću dodati već postojećim.

Zašto vam je suprug Veljko zabranio da se sunčate u toplesu?

- Sve je počelo kada sam se sunčala na bazenu u svom dvorištu i kada su dva fotoreportera pokušala da me slikaju. S obzirom na to da je sve pod video-nadzorom, nije bilo šanse da to izvedu. Pozvala sam ih u svoj dom, popili smo zajedno piće i dozvolila im da me slikaju. Bili su oduševljeni mojim gestom. Zatim je Veljko u šali rekao „da nema više toplesa“ i ja sam to napisala na „Tviteru“.

Da li je Veljko ljubomoran?
- Ljubomoran je samo u onoj meri koja je prisutna kod normalnih parova. Muškarac može da bude preterano ljubomoran samo ako mu žena da povoda za to ili ako nije dovoljno siguran u svoje kvalitete. Veljko nema problem sa tim i on je muškarac koji je čvrsto na zemlji. Ja sam svoju sreću pronašla. Naš odnos se zasniva na uzajamnom poštovanju, iskrenosti i poverenju, tako da nema mesta za patološku ljubomoru koja je neprijatelj mnogih brakova.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin