Aromatični mirisi za dobro raspoloženje

Aromatični mirisi za dobro raspoloženje

Autor: | 27/08/2013

0

Za prijatnu atmosferu u domu, akcenat stavite na arome koje prizivaju pozitivne vibracije i osećanja, podižu energiju i podstiču na ljubav, smeh i druženje.

Među njima ima i onih neprijatnijih aroma, poput mirisa crnog i belog luka, ali naučnici su dokazali da oni izuzetno pozitivno utiču na psihu i porodične odnose.

Takođe, važno je da to budu prirodni mirisi jer oni veštački mogu da uzrokuju glavobolju i nesanicu. Stručnjaci tvrde da su prirodna ulja, poput ulja od lavande, idealno rešenje. Na primer, ako na unutrašnju stranu jastučnice ili dušeka nakapate malo lavandinog ulja, prijatnije ćete spavati.

Miris prirode, pre svega cveća i drveća, deluje stimulativno na nervni sistem, disajne organe i imunitet. Ako želite da vam dan bude ispunjen dobrim raspoloženjem, a noć mirnim snom, stavite buket svežeg cveća ili aromatično suvo lišće u dnevnu i spavaću sobu.

Miris lavande, sandalovine, kedrovine i nane imaju umirujuće dejstvo pa se zato preproučuje za dnevne i spavaće sobe. Vanila i cimet bude čula ukusa i efikasni su u kuhinji i trpezariji, dok limun, narandža, ruža i eukaliptus donose svežinu i podstiču energiju.

Izvor: Life Content

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: lavanda mirisi