Dalibor Andonov Gru: Vispren na talasima

Dalibor Andonov Gru: Vispren na talasima

Autor: | 13/09/2013

0

Popularni reper Dalibor Andonov Gru ovog leta spojio je lepo i korisno, pa je dok je boravio u Crnoj Gori gotovo svakog dana imao nastupe, a preko dana se odmarao sa porodicom na svojoj omiljenoj destinaciji nadomak Ulcinja. Dalibor svake godine odlazi na Adu Bojanu, gde koristi svaki trenutak da se bavi zahtevnim sportom na vodi, kajt-surfovanjem. Osim što je poznat po svojoj muzici, popularni reper, koji živi i radi u Beogradu, važi i za najaktivnijeg sportistu među poznatim ličnostima. Čitave godine on vredno trenira, a potrebu za adrenalinom, koju je opevao i u svojoj pesmi "Adrenalin džanki", zadovoljava vožnjom tako što zimi vozi snoubord, a u letnjem periodu kajt. Kombinacija letenja zmajem i surfovanja sve je popularniji ekstremni sport u našoj zemlji, pa mu nisu odolele mnoge poznate ličnosti. Pevačica Ana Stanić, glumice Tamara Dragičević i Katarina Radivojević, manekenka Nataša Vojinović neke su od obožavateljki ove aktivnosti na vodi. Dalibor je bio pionir ovog sporta među slavnima kod nas i zaslužan je za izuzetnu popularizaciju kako kajta, tako i Ade Bojane kao idealne destinacije za aktivan odmor.
- Kajt upražnjavam već osam godina. Školu za ovaj sport prošao sam 2005. godine u Egiptu koji je poznat kao jedna od najlepših destinacija za taj sport pored naše Ade Bojane. Tamo duva vetar i postoje drugi idealni uslovi za vožnju kajta. U Egiptu sam prvi put video kako uživo izgleda kajt-surf i bio sam fasciniran što me drži godinama. Sve vezano za kajt je uzbudljivo jer možeš da se nađeš u prilično ekstremnim situacijama, a poenta je prevazići ih. Početak treniranja ovog sporta je interesantan jer se brzo napreduje, a svaki pređeni stepenik predstavlja veliko zadovoljstvo - kaže Dalibor za magazin "Hello!".
Za sada svoju veliku ljubav prema ekstremnim sportovima nije uspeo da prenese na suprugu Danicu. Bivša manekenka je na letovanju uživala na ležaljci uz koktel ili u igri sa sinovima, šestogodišnjim Reljom i sedamnaest meseci starim Vukom, sa kojima se igrala na predivnoj peščanoj plaži.
- Moja supruga Danica nije htela da nauči da vozi kajt jer smatra da je to za nju previše ekstremna zabava. Pokušavao sam da je ubedim da to nije opasna vožnja, ali se ipak nije dala. Ali, uspeo sam da je nateram da nauči da vozi snouboard, pa nema smisla da preterujem.
Dalibor i svoje sinove vaspitava u sportskom duhu, pa su i oni sa poznatim ocem uživali u morskim čarima.
- Ada Bojana i "Velika plaža" koja se proteže između reke Bojane i Ulcinja prelepa je i kao stvorena za nas decu. Oni su uživali na tom čarobnom mestu, a i nama roditeljima je lakše da ih tu pratimo i čuvamo jer nema opasnosti. Nije velika gužva, a i plaža je veoma duga pa su uvek tu negde u našem vidokrugu, mogu bezbrižno i bez ograničenja da se igraju i budu slobodni. Moji sinovi imaju i veliko društvo na plaži, jer mnogi naši prijatelji dolaze sa svojom decom pa im nikada nije dosadno.
Posnosni otac sinova Vuka i Relje primećuje kod svojih sinova sklonost ka sportu i radi svakodnevno na tome da razvija njihova interesovanja i u toj oblasti.
- Stariji sin Vuk je ove godine isprobao "mali kajt" koji služi za obuku i trening i jako mu se svidelo, ali još je rano da prođe celu obuku za taj sport koji ga veoma interesuje - kaže na kraju razgovora poznati četrdesetogodišnjak.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin