Predrag Cune Gojković: Nada se oporavku nakon operativnog zahvata

Predrag Cune Gojković: Nada se oporavku nakon operativnog zahvata

Autor: | 01/10/2013

0


Legenda naše narodne muzike Predrag - Cune Gojković, zbog srčanih problema i bola koji je osetio u grudima, morao je da bude zbrinut na Kardiovaskularnoj klinici na Dedinju. Iako je vodio računa o svom zdravlju, naročito posle dva infarkta, ugrađenog pejsmejkera i dva stenta, savesno se pridržavao lekarskih saveta i kvalitetno se hranio, osamdesetjednogodišnji pevač ponovo je morao da bude podvrgnut operativnom zahvatu. Nekoliko dana pre zakazane hirurške intervencije Predrag - Cune Gojković primljen je na poznatu kardiovaskularnu kliniku. Dobitnik nagrade Grada Beograda, čak i u ovim nimalo prijatnim životnim trenucima nije izgubio optimizam i vedar duh koji ga ceo život krasi. Neposredno pred operaciju, otac glumice Katarine Gojković bio je raspoložen da govori za magazin „Hello!“, čime je pokazao šta znači biti velika zvezda na muzičkoj sceni.
- Za desetak minuta ulazim u operacionu salu, opet imam problema sa srcem. Ne osećam se dobro, ali šta je tu je, moram dalje. Voleo bih da se čujemo kada se oporavim. Verujem da će operacija proći u najboljem redu - ljubazno, kao i uvek, za magazin „Hello!“ rejai je popularni Cune, koji je nedavno sa suprugom Leposavom proslavio pedeset godina braka, tokom koga su dobili dve kćerke, i imaju dve unuke i jednu unuku.
Zbog lošeg zdravstvenog stanja jedan od najboljih pevača narodnih pesama neće biti u prilici da prisustvuje repremijeri predstave „Sveti Georgije ubiva aždahu“, koja će biti upriličena početkom oktobra u „Ateljeu 212“, a u okviru koje je Cune otpevao songove Vojislava Kostića. Godinu dana ranije, otkazao je oproštajni koncert koji je nameravao da održio povodom osamdesetog rođendana, jer je požele da mirno i bez velike pompe ode sa scene.
- Najpre sam mislio da priredim solistički koncert na „Kolarcu“, mali, intiman, ali sam se predomislio. Neće ga biti, jer sa scene želim da odem tiho i bez pompe, baš kao što sam na nju zakoračio. Imao sam lepu karijeru, dugu više od šest decenija i ne želim oproštajni koncert - tom prilikom rekao je Cune Gojković, koji je nakon povlačenja sa muzičke scene imao nekoliko nastupa, za svoju dušu i prijatelje.
Da je zaista vodio računa o svom zdravstvenom stanju i želeo da se bolje oseća, svedoči simpatični gest, kada je popularni pevač kupio mačku, jer je čuo da one blagotvorno deluju na srce.
- Od našeg naroda dobio sam pametan savet, da bi u lečenju srca moglo da mi pomogne ako bi u kući imao mačku. Sedeli smo u „Maderi“ i jedan lekar, kada je čuo za moje probleme, rekao mi je da mačka ima jednu specifičnu energiju koja je potrebna srčanim bolesnicima, jer ih na neki način smiruje i odmara. Tu ideju sam predložio supruzi, koja je odmah pristala, a u međuvremenu smo od jedne mace dobili još tri - rekao je Predrag - Cune Gojković, koji veruje da će se brzo oporaviti posle operativnog zahvata.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin