Ivana Jordan: Slavlje u roditeljskom domu

Ivana Jordan: Slavlje u roditeljskom domu

Autor: | 05/10/2013

0


Plavokosa kantautorka Ivana Jordan sa suprugom Dušanom Antonijevićem proslavila je prvi rođendan njihovom sinu Vuku u krugu najbližih prijatelja i porodice. Simpatična pevačica odlučila je da zabavu priredi u roditeljskom domu za koji je vežu najlepše uspomene na bezbrižno detinjstvo kakvo želi da pruži i svom nasledniku. Iako je dobio ime po vuku, sin Ivane Jordan ima blagu narav kao jagnje i tokom slavlja, koje je upriličeno u njegovu čast, umilno se smeškao i uživao što je u centru pažnje. Ivani i njenom suprugu izuzetno prija roditeljska uloga i ne propuštaju nijedan trenutak u Vukovom odrastanju. Ukoliko im zatreba pomoć, bake i deke su uvek tu da priskoče u pomoć oko simpatičnog dečaka. Dobrom organizacijom Ivana uspeva da uskladi majčinstvo i muzičku karijeru. Nedavno je izdala novi singl "Iznad oblaka", čiji naziv metaforično opisuje njenu sreću na porodičnom planu, koja ju je vinula iznad oblaka. Po prirodi kreativni, supružnici su za svog sina dizajnirali nosiljku u kojoj su ga pre godinu dana izveli iz porodilišta, a za prvi rođendan svog mezimca Vuka, potrudili su se da mu osmisle slavljeničku tortu.
- Tortu smo u potpunosti osmislili Dušan i ja, a profesionalni umetnici slatkiša su nam pomogli u realizaciji naše zamisli. Ideja je bila da pored lepog izgleda, torta bude takvog sastava da i druge bebe, Vukovi drugari, koji su bili prisutni na rođendanu, mogu da je probaju, pa smo se odlučili za kombinaciju plazme i malina uz ukusni krem. Torta je bila u obliku figure nasmejane bebe vuka, koju smo takođe osmislili. Figura vuka je simbol hrabrosti, vedrine i snage, a i direktna je asocijacija na ime našeg sina - s osmehom na licu govori Ivana za "Hello!".
U skladu sa radošću koju je osećala povodom prvog rođendana svog mališana, Ivana se potrudila da i ceo ambijent odiše veselom atmosferom, te je ceo stan dekorisala raznobojnim balonima.
-Potrudila sam se da, pre svega, deci priredim lep ambijent. Svim gostima prijatno iznenađenje bio je ukrašen hodnik ispred stana. Želela sam da, još na ulazu, zvanice dočeka veseo kolorit. Rođendani su lep povod da se prijatelji okupe i druže, u vremenu kada je svako preokupiran svojim životima.
Mladim roditeljima, vreme od Vukovog rođenja pa do prvog rođendana je proletelo, svaki dan im je bio ispunjen ispunjen osmehom.
- Godina za nama je bila ispunjena sjajnim događajima, velikom radošću i trenucima za pamćenje, pa mi se ponekad čini da je bila kao najdivniji film koji nisam mogla ni da zamislim.
Kako su proslavu upriličili u Ivaninom devojačkom domu, u kraju gde su i ona i Dušan odrasli, mnogo njihovih bliskih prijatelja, upravo iz tog perioda života, bili su prisutni na rođendanskoj žurki
.
- Jako nam je drago jer su na Vukovom rođendanu bili naši dragi prijatelji i članovi porodice. Vuk je veoma srećan dečak jer je izuzetno voljen, ima divne bake, deke, tetke i strine koji se trude da ga maksimalno razmaze, ali Dušan i ja dobro balansiramo da to ne bude baš tako. Na zabavu je došlo mnogo naših drugova iz detinjstva, koji takođe imaju svoju decu, pa je bilo prilično dirljivo i divno gledati ih kako se igraju na mestu gde smo mi do juče pravili zabave - kaže zadovoljna tridesetšetogodišnjakinja.
Za svoj dan mali slavljenik je bio posebno elegantno odeven, a njegovi roditelji, osim što se trude da mu svaki dan bude zabavan, veoma vode računa i da bude lepo stilizovan, te mu neprestano osmišljavaju modne kombinacije.
- Bez obzira na to što je Veuk još beba, volimo da ga obučemo šmekerski. Jako nas zabavlja da ga sređujemo, kako za posebne prlike, tako i za šetnje po praku u kojima Vuk uživa. .
Poput svih roditelja, Ivana i Dušan žele da svog mališana vaspitaju na što bolji način, kako bi izrastao u kvalitetnu ličnost koja će biti sposobna da pronađe svoj put
.
- Vuka želim da uputim u sve, a sta će on u svemu tome videti, prepoznati i usvojiti videćemo. Verujem da je svaki čovek svemir za sebe i svoj mir će svako naći ako nauči da otkriva sebe i prepoznaje druge. Volela bih da mu probudim radost prema sticanju znanja i spoznaji energije u životu. Ne mislim da je rano nakon prvog rođendana o svemu tome razmišljati, jer se u ovom periodi stiču mnoge karakteristike koje nas prate ceo život.
Ivana se neposredno nakon porođaja vratila stvaranju muzike koja je njena velika ljubav, ali prioriteti su joj se bitno promenili i sada je sve podređeno sinu.
- Nimalo nije lako sve uskladiti, jer kada imate dogovoren sastanak ili snimanje, nikoga ne zanima da li ste do pre pola sata bili preopterećeni majčinskim obavezama, već se od vas očekuje se da blistate, kao da ste upravo došli sa relaks masaže i lekovitog tretmana. Ali, tu ja nemam dilemu, prvenstveno sam žena i majka, a potom umetnik. Kada sam na sceni, potpuno sam posvećena svemu što je vezano za posao kojim se bavim i koji volim. U tim momentima sam jedno sa muzikom koju izvodim. Zaista imam sreće jer mi suprug pruža nesebičnu podršku i pomaže oko dnevnih obaveza koje umeju da budu monotone i iziskuju mnogo vremena. Iako je Dušan često na putu, zbog prirode svog posla, maksimalno je uključen u sve obaveze koje nalaže porodični život sa detetom.
Pop pevačica i njen suprug žele da u budućnosti prošire porodicu i Vuku podare brata ili sestru.
- Voleleli bismo da imamo još dece, bilo bi jako lepo da Vuk ima batu ili seku sa kojima bi odrastao, igrao se i imao tu posebnu bliskost kakva smo može da bude između sestara i braće - kaže Ivana Jordan.

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti