Mila Mihaljčić: Vrtoglavi uspeh u svetu mode

Mila Mihaljčić: Vrtoglavi uspeh u svetu mode

Autor: | 13/10/2013

0

Dvadesetjednogodišnja Mila Mihaljčić, u svetu poznata pod imenom Mijo, za samo nekoliko meseci uspela je da osvoji modnu industriju širom sveta i postane miljenica najvećih dizajnera današnjice. Ova harizmatična Beograđanka počela je da se bavi manekenstvom još tokom tinejdžerskih dana, ali njen jedinstven izgled i potencijal prvih nekoliko godina niko nije primećivao. Ne želeći da odustane od svog cilja, ambiciozna Mila, zahvaljujući strpljenju, uspela je da postane jedna od deset najzaposlenijih devojaka u svetu tokom ove sezone. Zahvaljujući saradnji sa "Fox Fashion" agencijom, koja je njen predstavnik u našoj zemlji, početkom ove godine potpisala je ugovor sa čuvenom agencijom "IMG" u Njujorku, i njeni snovi su munjevitom brzinom počeli da se ostvaruju. Gotovo da ne postoji svetski modni brend sa kojim nije sarađivala, a ovu jesen će pamtiti po tome što je radila najveći broj revija na najvažnijim "Nedeljama mode" - u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu.
- Još u ranim tinejdžerskim danima shvatila sam da želim da se bavim ovim poslom i već tada sam počela da sanjarim. Bilo je nestvarno, kada se ono što sam godinama priželjkivala preko noći i ostvarilo. Uvek ću biti zahvalna ljudima iz agencije "Fox Fashion", koji su od samog početka verovali u mene i predstavili me svetskoj modnoj javnosti, uprkos tome što me je domaća modna scena odbacivala. Zahvaljujući tom plasmanu, potpisala sam ugovor sa čuvenom agencijom "IMG", u januaru ove godine. To je bila prekretnica i taj momenat smatram početkom svoje uspešne svetske karijere. Zbog nerazumevanja domaće modne scene, prethodnog perioda ne volim da se sećam - počinje priču Mila, koja je odlučila da svoje ime promeni u Mijo, nadimak koji su joj dali članovi porodice još kao detetu.
- Mijo je moj nadimak odmalena i godinama je čuvan u krugu porodice, sve do trenutka kada sam javno predstavljena u modnom svetu, a i šire. Inače, u inostranstvu se izgovara kao Mižo. Osim što me svi u svetskom modnom biznisu prepoznaju po poreklu, jagodicama, obrvama, osmehu, humoru i pozitivnoj energiji, prepoznaju me i po imenu. S obzirom na to da je moj nadimak potekao iz kruga porodice, sastavni je deo mene - iskrena je ova lepotica.
Uspešna manekenka kaže da je od početka imala podršku porodice koja je sada jako ponosna na njene uspehe.
- Porodica me je naučila da uvek budem jaka, dosledna sebi, veliki borac i profesionalac, i da ostanem kakva jesam. To je nešto čega se uvek sećam i pridržavam, ne samo u svom poslu, nego i u životu. Pored moje sestre Mine, mama je moja naveća podrška i inspiracija. Ona je kao stjuardesa proputovala skoro ceo svet, upoznavala je ljude različitih narodnosti, kulture, načina života i stila i ponosna je što je taj duh prenela i na mene - priča Mijo i dodaje da se već navikla na život u Njujorku, ali i da je njen svakodnevni tempo mnogo drugačiji od onoga kako većini ljudi sa strane izgleda.
- Svet mode je jedna velika industrija koja zahteva neprestani rad. Teško je podneti taj tempo kada iz jednog normalnog života, preko noći, krenete u potpuno drugi svet, daleko od kuće. Ali, sada sam se već navikla. Retko kad imam slobodan dan, ali kada ga dobijem, posvetim se sebi. Obavezno odem na masažu i u spa-centar, a volim i šoping u tom gradu - tvrdi Mihaljčićeva.
Nedavno je prisustvovala donatorskoj večeri u Njujorku, koju su organizovali Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić.
- Srbija je te večeri predstavljena u najboljem svetlu svim zvanicama. Veče je bilo puno dobre, pozitivne energije i drago mi je da sam bila deo tog događaja. Sve je bilo besprekorno ogranizovano, uz ogroman publicitet. Veliki broj slavnih ličnosti bio je među zvanicama, Kejt Hadson, Goldi Hon, Ana Vintur, Dona Karan, Tomi Hilfiger, Džimi Konors, Džon Mekinro, Rajan Lohte, Naomi Kempbel i mnogi drugi. U mojim dosadašnji poslovima imala sam priliku da sretnem i mnoge druge velike zvezde i insipirativne ljude, a poseban utisak na mene su ostavili Lejdi Gaga, Donatela Versaće i Karl Lagerfeld. Sve su to neverovatno uspešne, ali i ekscentrične, inspirativne i zabavne osobe sa kojim biti u društvu predstavlja odlično iskustvo - zaključuje simpatična dvadesetjednogodišnjakinja.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin