Zuzi Zu: Otkrila svoje favorite za pobedu na "Farmi"

Zuzi Zu: Otkrila svoje favorite za pobedu na "Farmi"

Autor: | 26/10/2013

0


Bosanska pop pevačica Zumreta Midžić, poznatija kao Zuzi Zu, koja je godinama u doba stare Jugoslavije bila sastavni deo muzičke ekipe Zdravka Čolića, „Indeksa“, „Bijelog dugmeta“, ponosno je napustila rijaliti-program „Farma“. Ova neobična dama, koja je za potrebe snimanja filma „Nacionalna klasa“ otpevala numeru „Hobi“ i kultnu pesmu „Flojd“, kaže da nije želela svađama i raznim intrigama, koje naš narod voli, da na veštački način produži boravak na imanju u Lisovićima. Srčana mana, koja joj je ustanovljena na pregledu pred ulazak u popularni rijaliti, dodatno je omela nekadašnju članicu popularne grupe "Mirzino jato“ da se potpuno opusti i uživa u ovoj neobičnoj igri. Ostala je dosledna svojim manirima, a kao glavni motiv za ulazak na „Farmu“ navela je promociju svog novog kompakt diska, koji planira uskoro da izda.
- Kada su me čelnici „Pinka“ pozvali da budem deo ekipe na „Farmi“, smatrala sam da to nije dobro za mene, ali kada sam dobro razmislila, shvatila sam da bi učestvovanje u rijalitiju moglo da mi pomogne da što bolje plasiram svoju muziku i album koji paniram uskoro da izdam. S obzirom na to da mi je pred ulazak u "Farmu" dijagnostikovano da bolujem od angine pektoris, malo sam se uplašila jer nisam znala koliko smem da budem aktivna. Pevačica Zorica Marković mnogo mi je pomogla savetima, jer i ona ima sličnih problema sa srcem. Na početku nisam pažljivo slušala lekare, koji su mi propisali ozbiljnu terapiju, ali pošto se nisam osećala dobro i završila sam u bolnici, svoj zdravstveni problem počela sam ozbiljno da shvatam i da tri puta dnevno pijem lekove - iskrena je pevačica koja je završila Ekonomski fakultet, a koja je poslednjih nekoliko godina veoma uspešno gradila karijeru u Holandiji.
- Postdiplomske studije završila sam 1985. u Holandiju, gde sam magistrirala na „The Institute of Social Studies“ u Hagu. Dobro sam upoznala i zavolela tu zemlju, a pošto mi posao ekonomiste nije donosio dovoljno prihoda za život, počela sam iz hobija da pevam. Prvo sam pevala džez, ali kao i kod nas, tu nema novca, pa sam počela da izvodim ciganske melodije i sevdalinke, i pogodila sam Holanđane pravo u srce. I dan-danas uspešno gradim karijeru i nastupam u toj zemlji po klubovima i na njihovim svadbenim slavljima. Iako deluju tmurno, Holanđani veoma dobro znaju da zaplešu uz romsku muziku - priča bivša „farmerka“, koja je po opredeljenju vegetarijanka. O bivšim saradnicima, sa kojima je provela dobar deo života, ima samo reči hvale.
- Danas sam najviše u kontaku sa Goranom Bregovićem, kad god dođem u Beograd, on nađe vreme da popijemo kafu. Sa Zdravkom Čolićem nisam u kontaktu, a na njegovom poslednjem koncertu u Bosni, ni njegov rođeni brat, sa kojim sam ja veoma dobra, nije mogao da dođe do njega u bekstejdžu, jer je bila neophodna posebna propusnica. Ovom prilikom želim da demantujem da sam ikada bila u vezi sa Čolom i sa Željkom Bebekom. Od tih neistina sramota me je da pogledam ljudima u oči. Ja sam srećno udata žena, iako moj suprug živi u Zagrebu zbog posla, a ja u Sarajevu. Mi imamo vikend-brak koji savršeno funkcioniše. Moj muž mi je pružio najveću podršku kada sam odlučila da budem deo ekipe na imanju u Lisovićima - kaže pevačica koja je u filmu „Dom za vešanje“, za koji je muziku napisao Goran Bregović, pevala sve prateće vokale za pesmu „Ederlezi“.
Po prirodi veoma tiha i skromna, Zuzi Zu, koja odaje utisak ekscentrične dame, zahvaljujući svom jedinstvenom stajlingu koji sama kreira i odeći koju šije, ističe da će posle završetka „Farme“ ostati u dobrim odnosima sa nekoliko ukućana.
- Jelenu Golubović sam postavila za gazdaricu jer mislim da je jedino ona, kao i ja, bila potpuno iskrena u ovom rijalitiju. Posle „Farme“ dobre odnose zadržaću sa Divnom Karleušom i Suzanom Perović, a moji favoriti za pobedu su mlade „Zvezde Granda" Džidža i Katarina Grujić - kaže na kraju razgovora Zuzi Zu.

Piše: Jelena Popović
Foto: Mirko Tabašević
Mesto snimanja: Kafe "Amici", Kosovska 1, tel: 011 / 322 - 85 - 94 www.amicicaffe.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti