Goca Tržan: Nadamo se da će nam transcendentalna meditacija pomoći da dobijemo dete

Goca Tržan: Nadamo se da će nam transcendentalna meditacija pomoći da dobijemo dete

Autor: | 30/10/2013

0

Pop pevačica Goca Tržan nedavno je odlučila da počne sa praktikovanjem transcendentalne meditacije sa svojim partnerom, muzičarem Radomirom - Rašom Novakovićem. Život ove muzičke zvezde godinama je u centru medijske pažnje, pre svega zbog njenog odnosa sa bivšim suprugom Ivanom Marinkovićem, koji trenutno učestvuje u rijalitiju "Farma". Ne želeći da troši energiju na sudski spor sa nekadašnjim partnerom, harizmatična plavuša odlučila je da se posveti sebi i da uživa u svim blagodetima života. Pre nešto više od godinu dana prva je od naših javnih ličnosti počela da praktikuje reiki, a nedavno je krenula i na transcendentalnu meditaciju za koju je naučno dokazano da ima blagotvorno dejstvo i da je najefikasnija vrsta meditacije.
- Čula sam odlične preporuke za transcendentalnu meditaciju od nekoliko prijatelja koji je praktikuju. Rekli su mi da im je zahvaljujući tome koncentracija mnogo bolja, da se lepše osećaju, da su odmorniji i da imaju više energije. Meni svakako sve to treba u ogromnim količinama, pa sam rešila da krenem njihovim stopama - počinje priču Goca.
- Ovaj metod meditacije može svako da upražnjava, potpuno je prilagođen savremenom čoveku, nisu neophodni dugogodišnja vežba, odricanja i specijalni uslovi da bi se postigli rezultati. Potrebno je samo da imate gde da udobno sednete, zatvorite oči i odmarate se dvadeset minuta. Pre toga, ide se na obuku koja traje četiri dana i nije komplikovana. To je prilično interesantno iskustvo. Uglavnom posle časa imam više energije i osećam se odmornije. Samo je potrebno da budete disciplinovani i da redovno meditirate da biste osetili prave rezultate - iskrena je Tržanova.
Tridesetdevetogodišnja muzička zvezda tvrdi da ne želi da utiče na ljude iz njene okoline da počnu na isti način da vode računa o sebi, mada je njen emotivni partner Radomir - Raša Novaković odlučio da krene na transcendentalnu meditaciju, pa to sada svakodnevno čine zajedno.
- Ne trudim se da utičem na ljude iz moje okoline jer je to stvar ličnog izbora i afiniteta. Ne krijem da praktikujem transcendentalnu meditaciju, kao i reiki, da sam bila na rekonekciji i da se lečim homeopatski. Želim da budem zdrava i da živim u skladu s prirodom koliko je to moguće u današnjem savremenom svetu. Raša ima ista interesovanja kao i ja i na njegovu ideju smo krenuli na ovu vrstu meditacije koju sada praktikujemo u paru - kaže Goca.
- Pošto želimo da dobijemo dete nadamo se da će nam ova meditacija pomoći. I Lena bi mnogo volela da dobije društvo i svejedno joj je da li će to biti brat ili sestra - tvrdi pop zvezda koja objašnjava da zahvaljujući novom načinu života sve manje je sklona stresu.
- Već sada osećam da mi se kvalitet života poboljšao. Na ovaj način zapravo dajemo šansu svim našim potencijalima da se razviju, dublje i kvalitetnije se odmaramo i u budućnosti ostavljamo manje prostora za stres - zaključuje popularna pevačica.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin