Bora Đorđević: Zbog pretnji otkazan koncert u Novom Pazaru

Bora Đorđević: Zbog pretnji otkazan koncert u Novom Pazaru

Autor: | 14/11/2013

0

Popularna rok grupa "Riblja čorba" morala je da otkaže koncert jer je portal "Sandžakpres" svojom huškačkom najavom pokrenuo kod Bošnjaka salvu uvreda na račun frontmena benda Bore Đorđevića.
"Bujrum, četnik će doći, a vratiti se neće!", "Bruka i sramota za cijeli Sandžak da ovaj masni četnik dođe u Pazar!", "Šta će to đubre u Novom Pazaru!" samo su neki od komentara na ovom sajtu, ostavljeni na vest da će "četnički vojvoda Bora Čorba, u organizaciji gradske vlasti Novog Pazara" 28. novembra održati koncert u ovom gradu.
- Čovek koji je učestvovao na frontu, kako i sam kaže, tako što je pesmom podizao moral hordama zla na prostorima bivše Jugoslavije, u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, na Kosovu, zabavljaće publiku u Novom Pazaru, Sandžaku... U trenutku kada se ekshumiraju žrtve iz najveće masovne grobnice kod Prijedora, iz Tamašice, žrtve tih istih četnika, s podignutim moralom od sada već četničkog vojvode Bore Đorđevića, gradska vlast u Novom Pazaru ima još jedno veliko iznenađenje za svoje građane, koncert četničkog vojvode - piše Sandžakpres najavljujući koncert ove grupe.
Juče posle podne isti portal objavio je da je, sudeći po komentarima na Fejsbuku, najavljeni koncert otkazan, i to "nakon silovitog otpora i protivljenja sandžačke javnosti". Menadžer benda Gane Pecikoza potvrdio je ove navode.
- Hteli smo da održimo koncert jer grupa Riblja čorba nije za 35 godina karijere svirala u Novom Pazaru. Od samog starta imali smo problem jer nismo mogli da nađemo ljude koji će da lepe plakate. Nažalost, morali smo u dogovoru s ljudima koji vode dvoranu da otkažemo nastup. Strašno je to što se dešava u Srbiji - Čorba ne može da svira u gradovima u kojima su u većini Bošnjaci. Našu publiku pozivam da dođe u opštinu Stara Raška, gde ćemo najverovatnije nastupati - rekao je Gane.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin