Šeril Kol: Trijumf u tužbi protiv "X Factora"

Šeril Kol: Trijumf u tužbi protiv "X Factora"

Autor: | 28/11/2013

0

Producenti američke verzije šoua "X Factor" moraće da isplate odštetu britanskoj pop zvezdi Šeril Kol jer su je 2011. godine otpustili nakon snimanja samo jedne epizode. Tridesetogodišnja pevačica navodno je dobila otkaz jer su producenti strahovali da gledaoci u SAD neće razumeti njen akcenat. Ona je potom tužila producentsku kuću "Blue Orbit" zbog gubitka zarade, te je od njih zahtevala 2,3 miliona dolara odštete, ali se na posletku ipak odlučila za vansudsko poravnanje, na osnovu kojeg će od tuženih dobiti određenu sumu novca, čiji iznos još uvek nije poznat javnosti.
Šeril je tada zamenila Nikol Šerzinger, a producenti nikada nisu otkrili zvaničan razlog zašto je ona otpuštena, ali se zna da je pevačica prvobitno trebalo da bude angažovana za dve sezone popularnog talent šoua. Prema pravnoj dokumentaciji, obećana joj je plata od 1,8 miliona dolara za prvu, i dodatnih 2 miliona za drugu sezonu, a u ugovoru se navodi i da je isplata zagarantovana čak i ako ona ne bude angažovana u šouu. Kol je u tužbi navela da joj je plaćeno za prvi serijal, ali da nikada nije primila novac za naredni, a nisu joj isplaćeni i drugi troškovi.
Pevačicin portparol nije želeo da otkrije detalje nagodbe, ali je potvrdio ove vesti, dok producentska kuća nije želela da komentariše.
Šeril, koja se proslavila kao članica grupe "Girls Aloud" trenutno radi na svom četvrtom studijskom albumu koji treba da bude objavljen naredne godine. Po svemu sudeći, ona je ostala u dobrim odnosima sa ekipom "X Factora" i njegovim tvorcem Sajmonom Kauelom, pošto kruže glasine da će se ona vratiti na mesto sudije u narednoj sezoni britanske verzije šoua.

Autor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti