Šaban Šaulić: Turneja uprkos zdravstvenim problemima

Šaban Šaulić: Turneja uprkos zdravstvenim problemima

Autor: | 01/12/2013

0

Zbog zdravstvenih problema sa stomakom legenda naše narodne muzike Šaban Šaulić nedavno je završio na Kardiovaskularnoj klinici na Dedinju. Na lekarskom pregledu ustanovljeno je da je reč o proširenju vene, zbog čega mu je zakazana hirurška intervencija. Ispostavilo se da ne mora hitno da se podvrgne operaciji, te je medicinski zahvat odložen za početak naredne godine. Ovu dobru vest kralj folka dočekao je s radošću jer će biti u prilici da u društvu supruge Gordane 11. decembra otputuje na zakazanu koncertnu turneju po Americi. Budući da nije bio raspoložen da daje izjave za medije, o njegovim zdravstvenim problemima i daljim poslovnim planovima za magazin "Hello!" komentar je dala lepša polovina šezdesetdvogodišnjeg pevača Gordana Šaulić, koja mu je najveći oslonac u životu.
- Istina je da je moj suprug imao zdravstvenih problema. Bio je primljen na Istitut za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, gde su mu lekari predložili operaciju vene. Na svu sreću, slučaj nije bio toliko alarmantan, pa smo hiruršku intervenciju uspeli da odgodimo za februar sledeće godine. Ako Bog da, nas dvoje ćemo 11. decembra otputovati na zakazanu koncertnu turneju po Americi i vraćamo se 2. januara - ljubazno kaže supruga folk pevača, koja je istakla da je zdravstveni problem njenog supruga veoma uplašio sve članove porodice, a najviše njegovu decu, kćerke Ildu i Sanelu, kao i sina Mihaila.
- Dok je boravio u Parizu moj suprug je imao stomačni virus. U nameri da otkrijemo uzrok njegove malaksalosti, uradili smo sve neophodne lekarske analize i doktor koji ga je pregledao zaključio je da Šaban ima ozbiljan problem sa venom. Glavni krivac za to su tempo života i cigarete. Posle lekarske dijagnoze, moj suprug je smanjio konzumiranje duvana, ali budući da puši skoro pedeset godina, teško da će ih ikad potpuno ostaviti. Potrudićemo se da promeni životne navike i da uspori tempo. Svakako ćemo češće praktikovati relaksirajuće šetnje. Što se tiče ishrane, moj suprug se uvek zdravo hranio. Najviše jede ribu, a masno i kalorično ne voli, tako da u ishrani nema šta da menja. Posao pevača je lep, ali nije nimalo lak. Česta putovanja iscrpljuju, ali želim da naglasim da se, osim stomačnog virusa, moj suprug odlično osećao. Zbog toga je bio prilično šokiran kada je čuo lekarsku dijagnozu, o kojoj nije ni sanjao. Prilično se uplašio, ali doktor ga je umirio da stanje nije toliko alarmantno. Veoma nam je značilo što su svi naši prijatelji bili uz nas i sve vreme su se raspitivali o zdravlju mog supruga - kaže Gordana Šaulić.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin