Lejdi Gaga: Pozvala na bojkot Zimskih olimpijskih igara u Rusiji

Lejdi Gaga: Pozvala na bojkot Zimskih olimpijskih igara u Rusiji

Autor: | 06/12/2013

0

Lejdi Gaga izjavila je da smatra da američki sportisti ne bi trebalo da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju naredne godine. Slavna pevačica negodovala je zbog anti-gej zakona u Rusiji i načina na koji su pripadnici seksualnih manjina tretirani u toj državi. Ona je tokom gostovanja u jednoj britanskoj televizijskoj emisiji komentarisala potez britanskog olimpijskog plivača Toma Dejlija, koji je priznao da je u vezi sa muškarcem, te je izjavila:
- Mislim da uopšte ne bi trebalo da idemo na Olimpijske igre. Ne znam da li je moje mišljenje važno sjajnim šampionima i ljudima koji treniraju i pripremaju se za taj događaj - rekla je ona, te dodala:
- Ne bih da njihove pripreme propadnu, samo mislim da je apsolutno pogrešno da toliko zemalja ulaže svoj novac u državu koja ne potržava homoseksualce.
Ona kaže da se i sama uverila u to na koji način su pripadnici gej populacije tretirani u Rusiji, kada je prošle godine posetila ovu državu u okviru svoje "Born This Way" turneje. Dvadesetsedmogodišnja pevačica priznala je da se verovatno više nikada neće vratiti u tu državu.
- Sada sam ozbiljna, ne radi se samo o tome što oni ne podržavaju gej zajednicu, oni ih prskaju suzavcem i tuku. Otišla sam u Rusiju u okviru turneje i bila sam veoma uzbuđena što sam tamo, jer sam smatrala da je to važno mesto u kojem treba da prenesem poruku svog albuma. Ali me je jako rastužilo kada sam videla bol koju trpe mnogi homoseksualci u Rusiji - zaključila je ona.

Autor: Life Content

Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin