Sjajna koža u zimskom periodu

Sjajna koža u zimskom periodu

Autor: | 08/12/2013

0

Zima može veoma loše uticati na našu kožu bez obzira o kom tipu kože je reč, ili koliko godina imamo. Kombinacija hladog i suvog vazduha napolju plus isušeni i ugrejani vazduh unutra isušiće našu kožu koja će početi da se crveni pa čak i peruta.

Evo nekoliko saveta kojim možete sebi pomoći :

Hidrirajte kožu tako što ćete piti dosta vode
Ljudi koji inače piju malo vode, odmah vide razliku u izgledu svoje kože kada počnu piti 8-9 čaša vode dnevno, znači hidrirajte svoju kožu iznutra.

Tuširajte se kratko, mlakom vodom
U redu, jeste hladno i baš bi nam prijalo da se istuširamo vrućom vodom, ali pokušajte da se uzdržite od toga, jer vruća voda isušuje kožu.

Nanosite kremu za lice i mleko za telo odmah nakon tuširanja
Nanesite kremu za lice i mleko za telo odmah nakon tuširanja dok vam je koža još vlažna, tako ćete zadržati vlažnost kože.  Koristite kreme na bazi biljnih ulja kao što su kakao buter, aloe vera ili jojoba, ovako ćete napraviti zaštitnu barijeru preko vaše kože.

Radite piling jednom nedeljno
Kreme za lice i telo su mnogo efikasnije kada uklonite izumrli deo kože pre njihovog nanošenja. Radite pilinge od ovsene kaše ili šećera koje ste spremili sami kod kuće, da biste bili sigurni da ne unosite nikakve preparate u svoju kožu koji sadrže supstance koje mogu biti loše za vaše zdravlje.

Uzimajte pilule ribljeg ulja
Uzimajte svakodnevno pilule ribljeg ulja koje su bogate omega 3 masnim kiselinama.  Riblje ulje  je dobro  ne samo za vašu kožu već i za nokte, kosu i što je još važnije za vaše kosti.
Još ima i bonus da vas snabdeva  s dovoljno vitamina D pa ćete lakše preživeti mračne zimske mesece bez promene raspoloženja.

Održavanje sjajne kože  tokom zime nije teško . Samo imajte na umu da svako godišnje doba skriva drugačiji izazov za vaše zdravlje i lepotu i ne zaboravite da se ponašate u skladu s tim!

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: koža nega zima

Pročitajte još

Najnovije vesti