Nikola Rakočević: Spreman za nove ponude na Berlinalu

Nikola Rakočević: Spreman za nove ponude na Berlinalu

Autor: | 22/12/2013

0

Nikola Rakočević, koji je nedavno uvršten među 10 najboljih mladih glumaca u Evropi i poneo titulu "shooting star" (zvezda u usponu) za 2014. godinu, kaže da će na Berlinskom filmskom festivalu predstaviti sebe, ali i kinematografiju svoje zemlje.

- Idem u Berlin da se predstavim na dobar način i probam da ostvarim kontakte koji će mi otvoriti put tamo, da se okrenem internacionalnoj karijeri, ali naravno da ne zapostavim svoje matično pozorište - Jugoslovensko dramsko pozorište - otkrio je mladi glumac Tanjugu.

Rakočević ne zna šta da očekuje od boravka u Berlinu, ali otkriva da već ima zakazane sastanke sa kasting direktorima, producentima i rediteljima.

- Time što ste dobili ovo priznanje, vi ste dokazali da vredite kao glumac. Petoro ljudi, koji se ozbiljno bave filmom, doneli su odluku da je tih 10 glumaca u ovom trenutku najboljih u Evropi i vi ste se već deklarisali, ali pitanje je koliko ste u tom trenutku potrebni. Zato je bitno da ostavite određeni utisak i da se, u trenutku kada zatreba neko kao vi, sete vas, a ne nekog drugog - istakao je Rakočević objašnjavajući značaj laskavog priznanja čuvenog evropskog festivala.

Glumac poznat po ulogama u filmovima "Šišanje" Stevana Filipovića, "Krugovi" Srdana Golubovića, "S/Kidanje" Koste Đorđevića, ali i kao član glumačke ekipe predstave "Zločin i kazna", u režiji Ane Tomović, trenutno učestvuje u probama predstave "Unosno mesto Aleksandra Ostrovskog" u režiji Egona Savina.

Rakočević u toj komediji, u odličnoj glumačkoj podeli, igra buntovnika koji veruje da može da promeni svet, a premijera se očekuje u februaru ili martu.

Ostali planovi za 2014. godinu zavise od Berlinala.

- Imam premijeru predstave "Unosno mesto", posle još jednu premijeru, a šta će se dešavati kasnije, zavisi od Berlina. Možda se ništa ne desi i posle te dve premijere se budem odmarao ostatak godine - rekao je glumac.

Izvor: RTS

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti