Jelena Ristić: Srbi su veoma humani

Jelena Ristić: Srbi su veoma humani

Autor: | 24/12/2013

0

Direktorka Fondacije “Novak Đoković”, i verenica našeg proslavljenog tenisera, Jelena Ristić, nastavlja sa humanitarnim aktivnostima. Sutra će biti otvorena još jedna “Školica života”, a ekskluzivno za sajt Prva.rs, Jelena otkriva koliko su Srbi zaista humani i kako će ona i Novak Đoković dočekati Novu godinu.

- Trenutno smo svi u fondaciji angažovani da godinu završimo kako treba. Sutra otvaramo treću „Školicu života“ u Kniću. To je naš projekat koji nastavljamo i u sledećoj godini. U pitanju je otvaranje školica, odnosno vrtića koji zapravo predstavljaju dnevnu negu za decu koja su na listi čekanja i ne mogu da uđu u vrtiće. Otvaramo ih u nerazvijenim delovima Srbije zato što su to uglavnom napuštena i zaboravljena mesta, a ta deca su nažalost postala jedva vidljiva za naš sistem. Mi se trudimo da renovirmao objekte, da ih osposobimo i pružimo bezbedno okruženje u kojem mogu da se druže i uče. Između ostalog obučavamo i vaspitače da sa njima rade na što kvalitetniji način.

Koliko su Srbi humani?

- Mi smo jako humani, samo što se o tome ne priča. Mislim da ne postoji osoba koju poznajem, a da bar jedanput nije pružila ruku nekome, pomogla ili dala novac. Humanost može da se meri na razne načine, za početak, humani su oni koji ne čine zlo drugima. Treba da posmatramo stvari pozitivno, zato se mi trudimo da probudimo ono najbolje u ljudima, da ne pričamo samo o ružnim stvarima, već da pohvalimo kad je dobro, i ponekad zažmurimo kad nije. Postoje huligani, vandali, kriminalci za koje treba da znamo, ali ne i da im dajemo toliko prostora, jer oni koji stvarno vrede da se priča o njima u tom slučaju ne dobiju ni malo pažnje.

Kako ćete Novak i ti proslaviti Novu godinu?

- Za promenu - zajedno, to je najbitnije! Bićemo negde daleko od Srbije.

Izvor: Prva.rs
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: jelena ristic

Pročitajte još