Haris Džinović: Koncert za pamćenje u Sava centru

Haris Džinović: Koncert za pamćenje u Sava centru

Autor: | 28/12/2013

0


Kralj meraka Haris Džinović održao je u petak uveče prvi od dva tradicionalna novogodišnja beogradska koncerta u skoro punoj velikoj dvorani Sava centra. Uz instrumental pesme "Rano je za tugu", legendaran pevač pojavio se sa dvadest minuta zakašnjenja na sceni i obratio prisutnima:
- Dobro veče Beograde, dobrodošla moja draga publiko. Znam da ste super raspoloženi i da možemo odmah zajedno da počneo da pevamo – rekao je Džinović, a zatim zapevao hit „Ostariću, neću znati“.
Već posle prve otpevane numere, pevač je snažnim glasom i dobrim raspoloženjem pokazao da je na visini zadatka i da mu vino, koje je sa prijateljima pio pred koncert, nije steglo glasne žice. U pantalonama, sakou, svečanim šljaštećim cipelama i obaveznim šeširom, pesmama „Pariške kapije“ i „Ako možeš ti suzu pustiti“, davao je dobar štimunk publici, a na numeru „Pusti me“ svi do jednog u sali skočili su na noge.
Na pitanje „Hoćete li nešto još brže?“, otpevao je „Volim te ludo, znaj“. Svi su redom zaigrali, a pevač je nastavio sa ređanjem „brzih“ hitova poput „Laže mesec“ i „Grle me ruke promrzle“, tokom koje je sišao u publiku i zaigrao.
- Šta ćemo sad? Imate li posebnih želja? – upitao je obožavaoce, koji su sledeću numeru „Muštuluk“ zapevali sa njim uglas.
Nakon što je izveo kompoziciju koju je za njega uradio Željko Joksimović „Traži“, Haris je zapevao njihov duet „Šta će meni više od toga“. Nezaobilazne su bile i pesme uz koje se merači u kafanama od Vardara do Triglava „Dajte vina, hoću lom“, „Rano je za tugu“, „I tebe sam sit kafano“, „Ti meni lažeš sve“...
Iz publike su Harisu pružali podršku Leo Martin i Danica Drašković, dok je na sceni ugostio folk pevača Sašu Matića. Posle dva i po sata fantastičnog koncerta, tokom kojeg se meračilo, radovalo i tugovalo, Džinović se bisom "Muštuluk" oprostio od Beograđana. Ali, samo do večeras, kada je zakazan drugi nastup popularnog Sarajlije.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin