Mihael Šumaher: Slavni vozač Formule 1 bori se za život

Mihael Šumaher: Slavni vozač Formule 1 bori se za život

Autor: | 30/12/2013

0


Na kratkoj konferenciji za štampu u bolnici u Grenoblu rečeno je da se Mihael Šumaher i dalje nalazi u veoma teškom stanju i da je prerano davati bilo kakve prognoze.

Lekari kažu da je izvesno da ne bi bio živ da nije nosio kacigu i navode da svake godine u ovom skijalištu viđaju slične nesreće sa fatalnim ishodima. Oni su takođe istakli da će mu izvanredna fizička kondicija predstavljati veliku prednost u oporavku.

Vozač se i dalje nalazi u veštački izazvanoj komi, a suprotno prvim informacijama, izvršena je samo jedna operacija kako bi se smanjio pritisak na mozak. Druga operacija se za sada ne planira.

Trenutni je cilj da se Šumaherova telesna temperatura održi između 34 i 35 stepeni, kao i da smanje spoljne nadražaje i obezbede dovod kiseonika do mozga.

Uprkos tome što je nosio kacigu, u bolnicu je stigao sa povredama na desnoj strani mozga, tako da se zaključuje da se nesreća dogodila pri veoma velikoj brzini. Prilikom prijema, bio je u stanju uznemirenosti i nije odgovarao na pitanja.

Na kraju konferencije za štampu, lekari su zaključili da i dalje traje Šumaherova „borba za život“, i da u situaciji koja se menja iz sata u sat ne mogu dati pouzdane prognoze o šansama za njegov oporavak.

Autor: Life Content
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin