Emir Kusturica nastupio u Moskvi

Emir Kusturica nastupio u Moskvi

Autor: | 03/01/2012

0

Grupa "No smoking orkestra", predvođena proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom, Novu 2012. godinu dočekala je radno u Moskvi. U velelepnoj koncertnoj hali "Barvika", Kusta i "pušači" nastupili su za najluđu noć zajedno sa čuvenim kanadskim "Cirkusom sunca". Ulaznice su bile basnoslovno skupe, ali uprkos tome rasprodate su nekoliko sedmica ranije. Čim je sat otkucao ponoć, na scenu su izašle fenomenalne akrobate i sat vremena zabavljale bogatu rusku publiku u svečanim toaletama. Onda su izašli Kusta i njegov orkestar i svojim zaraznim "unca-unca" ritmovima za tili čas prisutne (koji su do tada večerali za stolovima) podigli na noge. Pevač grupe, doktor Nele Karajlić, te noći nije bio u Moskvi, ali će zato biti spreman za koncert koji će "No smoking orkestra" održati 29. januara u Glazgovu.
Posle novogodišnjeg nastupa bend se vraća u Srbiju i od 17. do 23. januara boraviće u Drvengradu na Mokroj Gori, gde će biti održan peti festival "Kustendorf", čiji će glavni gost biti glumac Benisio del Toro. Orkestar će u februaru nastaviti turneju koncertima u Sočiju, Moskvi i Sankt Peterburgu, a u aprilu će održati 15 koncerata u Južnoj Americi.
Pank opera "Dom za vešanje" Emira Kusturice posle dve godine ponovo će, u martu, igrati u beogradskom Sava centru. Publika će sa Perhanom, Azrom i ostalim junacima ovog spektakla, koji je prvi put izveden 2007. u pariskoj operi "Bastilja", imati priliku da se druži od 22. do 26. marta. U junu će opera "Dom za vešanje" gostovati u Španiji i Francuskoj.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin