Žarko Laušević dobio srpski pasoš

Žarko Laušević dobio srpski pasoš

Autor: | 02/02/2012

0

U trenutku kada mu je ministar policije Ivica Dačić u konzulatu u Njujorku uručio putne isprave, legendarni glumac nije ni želeo ni mogao da sakrije sreću i radost zbog mogućnosti koje mu se sada pružaju:
- Srećan sam! Hvala vam! Pasoš će mi puno značiti da rešim neke svoje probleme i probleme svoje porodice! - rekao je Laušević Ivici Dačiću, dok je u ruci konačno držao dokument sa kojim će moći da izađe iz SAD, gde boravi već 12 godina.
Odeven u izlizane farmerke, vidno mršaviji nego nekada i sa dosta sedih u kosi, slavni umetnik je pričao sa članovima delegacije MUP-a i sa osmehom se prisećao svoje karijere. Kada su mu novinari dali kompliment da i dalje dobro izgleda, Žarko je prokomentarisao:
- Ako zaista mislite da izgledam dobro i danas, hvala vam! Ja smatram da sam sa kilažom ostao isti, a vama se čini da sam smršao jer je kamera uvek dodavala pokoji kilogram - rekao je Laušević.
Ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije ovom prilikom je objasnio da Laušević ima jednaka prava kao i bilo koji građanin naše zemlje.
Dakle, treba očekivati da Lauševića, koga je predsednik Boris Tadić pomilovao krajem prošle godine, čime su se i stekli uslovi da dobije pasoš, uskoro vidimo u Beogradu!
Laušević je bio vrlo prijatan i raspoložen za razgovor sa svim prisutnima, a na pitanje naše novinarke kojim jezikom pričaju njegova deca koja su rođena u Americi, da li crnogorskim ili srpskim, s obzirom na to da je on rodom sa Cetinja, Žarko je kratko ali jasno odgovorio:
- Naravno, srpskim!
Jedino što je glumac zamolio ministra policije i sve prisutne predstavnike srpskih medija jeste da se njegova slika sa njihovog sastanka ne objavljuje u javnim glasilima iz njemu znanih razloga.
- Imam dogovor sa ministrom da se ove naše slike ne pojavljuju u medijima - rekao je Laušević pripadnicima sedme sile, ali nije odbijao da se fotografiše sa članovima MUP-a, Dačićem i novinarima. Podelio je i autograme, i to uz šalu i smeh.

Izvor: Alo!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin