Žarko Laušević: Nisam tražio novo suđenje

Žarko Laušević: Nisam tražio novo suđenje

Autor: | 22/10/2011

0

Nisam dao ovlašćenje, saglasnost ili pristanak za podnošenje zahteva za ponavljanje postupka, kod bilo kojeg suda u Republici Srbiji ili Crnoj Gori - ovo u pismu "Večernjim novostima" iz Amerike naglašava poznati glumac Žarko Laušević, koji se tereti za smrt dvojice i ranjavanje jednog mladića 1993. godine u Podgorici.
Laušević tako demantuje napise pojedinih medija u našoj zemlji, koji su prethodnih dana pisali da je zbog navodno pogoršanog zdravstvenog stanja i želje da mu se izrekne blaža kazna podneo zahtev Višem sudu u Beogradu za ponavljanje sudskog postupka.
- Zahtev koji je izvesno predat Višem sudu u Beogradu, podnet je apsolutno bez mog upoznavanja da će to vanredno pravno sredstvo biti procesuirano, zbog čega sam opozvao punomoćstvo advokatu Slobodanu Pajoviću i izjavio jasan podnesak tom sudu da u celini povlačim to neovlašćeno izjavljeno vanredno pravno sredstvo - piše Laušević.
Poznati glumac u pismu "Novostima" naglašava:
- Sa potpunom odgovornošću, bespogovorno i istinito izjavljujem da nemam punomoćnika, niti bilo koje drugo ovlašćeno lice da me predstavlja, zastupa i/ili preduzima bilo kakve radnje i aktivnosti u moje ime i za moj račun, pa zato ne prihvatam kao svoje ili bilo čije radnje i postupke, sem mog isključivo opunomoćenog pravnog zastupnika, advokata Vladana S. Bojića iz Podgorice. To se odnosi i na davanje izjava, informacija i podataka, potvrđivanje i/ili negiranje ma kakvih sadržaja, akata i činjenica, bilo kojih trećih lica čija postupanja imaju eksplicitan i zakonom meren tretman potpuno samovoljnih, neodobrenih i neovlašćenih dela.
Laušević je tako stavio tačku na priče da je sa njegovim odobrenjem podnet zahtev za ponavljanje postupka.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin