Anđelina Džoli: Nervozna sam i uzbuđena zbog premijere u Sarajevu

Anđelina Džoli: Nervozna sam i uzbuđena zbog premijere u Sarajevu

Autor: | 12/02/2012

0

Film Anđeline Džoli “U zemlji krvi i meda” juče je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, a pre same projekcije glumica i rediteljka je priznala da je veoma nervozna i uzbuđena zbog premijere koja će se održati u Sarajevu 14. februara.
- Nervozna sam i uzbuđena. Verovatno ću plakati tokom celog događaja. Biću veoma dirnuta jer će naravno za mnoge ljude koji su žrtve rata, to biti teško - izjavila je Džolijeva.
Ona nije mnogo razmišljala da li da se upusti u snimanje, a izjavila je i da je glumačka ekipa preživela slične stvari koje se mogu videti u njenom ostvarenju. Glavna glumica u filmu Vanesa Glođo je, navodi Anđelina, prolazila sarajevskom “snajperskom ulicom” da bi stigla do svoje pozorišne škole.
- Umetnost joj je značila toliko mnogo da je svakodnevno rizikovala život. Privilegija da radim sa tako posvećenim i izuzetnim ljudima je sve učinila predivnim - izjavila je Anđelina.
Sama Vanesa Glođo je rekla da joj je rediteljka dala reči i priliku da izrazi šta je preživela tokom rata. Film “U zemlji krvi i meda” se na Berlinskom filmskom festivalu ne takmiči u glavnoj selekciji. Povodom velikih previranja u Republici Srpskoj i u Srbiji povodom filma, Džolijeva je u Berlinu na konferenciji za štampu bila veoma nervozna, prenose strani mediji.
- Ovo nije dokumentarac već umetnička interpretacija. Pokušala sam de prenesem najviše što sam mogla, ali postoji mnogo različitih strana u tom ratu. Ovo je jedna priča, ali postoji mnogo drugih koje mogu da se ispričaju i mnogo drugačijih načina da se te ratne priče prenesu- izjavila je Anđelina Džoli.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti