“Bitka za bebe”: Dejan Stanković za pobedu

“Bitka za bebe”: Dejan Stanković za pobedu

Autor: | 13/02/2012

0

Doskorašnji kapiten Srbije Dejan Stanković priključio se akciji “Bitka za bebe” i svojom donacijom doprineo 200. inkubatora od početka akcije.
Igrač milanskog “Intera” uplatio je novac za kupovinu tri nova inkubatora koji će biti uskoro isporučeni Opštoj bolnici u Valjevu, Opštoj bolnici u Negotinu i Institutu za neonatologiju u Beogradu. Stanković je redovni učesnik humanitarnih akcija u Srbiji, ali je do sada insistirao na anonimnosti. Ipak, proslavljeni fudbaler i otac troje dece je pristao da se njegovo ime objavi, kako bi pomogao u animiranju javnosti i skretanju pažnje na probleme sa kojima se sreću prevremeno rođena deca u Srbiji.
Osnovni cilj “Bitke za bebe” je bio nabavka sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana. Novom donacijom je zabeležena dupla pobeda koja istovremeno predstavlja veliki podstrek pred nove aktivnosti u “Godini beba”.
- Dejan Stanković je tek posle naše molbe pristao da objavimo njegovu donaciju. Izuzetno mi je drago što je baš jedan takav sportista, da se tako izrazim, ’poentirao’ i zaokružio broj nabavljenih inkubatora na 200. “Godina beba” je tek počela i predstoji nam još puno bitaka koje moramo da dobijemo u saradnji sa svim ljudima dobre volje kako bismo našim najmlađim borcima obezbedili adekvatnu negu - rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić povodom nove pobede u okviru “Bitke za bebe”.
Fond B92 je 2012. godinu proglasio “Godinom beba” tokom koje će se front delovanja boraca za živote naših najmlađih i najhrabrijih sugrađana proširiti na sve segmente koji nedostaju našim mališanima za neometano i srećno odrastanje.
Od početka “Godine beba” do danas, borbi su se priključili i naši zlatni vaterpolisti koji su obezbedili jedan inkubator za prevremeno rođene bebe beogradskom Institutu za neonatologiju.
Takođe, svojim donacijama nabavku inkubatora omogućili su gospodin Milan Popović (10 inkubatora), Ujedinjene srpske pivare (2 inkubatora), sveštenici Eparhije Šabačke (1 inkubator) i Novo Nordisk Pharma (1 inkubator) i Messer tehnogas (1 inkubator). Ugovore o donaciji su potpisali i Rudarsko-topioničarski basen Bor (2 inkubatora) i Rotari klub iz Subotice (1 inkubator).
Godina beba je izazov za sve nas, pobedimo zajedno sa našim mališanima!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti