Figura od voska Svetlane Cece Ražnatović uskoro u Muzeju u Jagodini (Foto)

Figura od voska Svetlane Cece Ražnatović uskoro u Muzeju u Jagodini (Foto)

Autor: | 14/02/2012

0

Muzej voštanih figura u Jagodini se na velika vrata vratio u medije prošlonedeljnim svečanim otkrivanjem figure Novaka Đokovića, koju je ličnim prisustvom velikodušno uveličao i najbolji svetski teniser.
I dok javnost gotovo jednoglasno oštro kritikuje izgled i veličinu Novakove figure, koju je izradio vajar iz Beograda Svetomir Radović, u Muzeju se ne osvrću, već najavljuju izrade figura pevačice Svetlana - Ceca Ražnatović, Vuka Bojovića, direktora beogradskog Zoo vrta, i pevača Tošeta Proeskog.
Kako se navodi na sajtu Muzeja voštanih figura u Jagodini, u njemu radi devetoro stručnih radnika i saradnika. Jedan je od šest muzeja te vrste u Evropi i ima 28 figura u stalnoj postavci.
- Voštane figure Srbije je izložba koja predstavlja najvažnije ličnosti naše istorije, kulture, nauke i sporta. Želeli smo da napravimo vremeplov, zamrznutu sliku vremena u kome živimo. Pored izloženih figura, predstavljeni su, takođe, originalni kostimi, oružije, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave. Želeli smo da predstavimo vreme i okruženje u kome su velikani Srbije živeli i radili - navodi se na sajtu Muzeja.

U anketi na sajtu, u kojoj je glasalo skoro 10.000 posetilaca, većina se izjasnila da bi u Muzeju najviše volela da vidi figuru Tošeta Proeskog (49 odsto) i Novaka Đokovića (19 odsto, želja ispunjena). Sledi gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma sa respektabilnih 13 odsto, pa nije isključeno da će i njegova voštana kopija jednog dana krasiti delić od 450 kvadratnih metara površine Muzeja.

Pogledajte galeriju eksponata.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin