Džudi Denč: Pobediću opaku bolest

Džudi Denč: Pobediću opaku bolest

Autor: | 18/02/2012

0

Britanskoj glumici Džudi Denč (77) dijagnostikovana je makularna degeneracija zbog koje bi uskoro mogla da oslepi, ali ona je odlučila da se ne predaje jer nema nameru da uskoro ode u penziju. Naime, slavna glumica već sada ne može samostalno da pročita scenario na setu pa kolege na snimanju moraju da joj čitaju ne bi li ga naučila napamet. Dobitnica Oskara za film "Zaljubljeni Šekspir" otkrila je i da joj je bolest toliko uznapredovala da ne razaznaje lica ljudi koji stoje pred njom već im vidi samo konture.
- Najgore se osećam na večeri u restoranu kada ne vidim osobu s kojom jedem, a koja sedi za stolom preko puta mene. Ali privikavam se na ovo stanje, idem na lečenje i nadam se da će se bolest makar zaustaviti na ovom stadijumu. Nemam nameru da idem u penziju, tada moj život ne bi imao smisla. Nehumano je videti stare osobe po domovima kako beživotno bulje u TV ekran - izjavila je glumica za "Daily Mirror".
U svetskim bioskopima nedavno je počeo da se prikazuje njen najnoviji film "The Best Exotic Marigold Hotel" – komedija o grupi britanskih penzionera koji odlaze u "ekskluzivni" starački dom u Indiji. Pored Džudi, u filmu se pojavljuju i Megi Smit, Tom Viklinson, Bil Naji i Dev Patel.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin