Ana Pendić - Radoš: Imam sve što mi je potrebno za sreću

Ana Pendić - Radoš: Imam sve što mi je potrebno za sreću

Autor: | 19/02/2012

0

Muški svet je, slaže se, jednoglasan u „osudi“ šopingholičarske strane ženske ličnosti, ali žene za to ne mare. I, dodaje, istina je - za kupovinu vam nisu potrebne nikakve posebne kvalifikacije. Dovoljno je samo da ste žena. Ova „prednost“, uz četrnaestogodišnje novinarsko i manekensko iskustvo, Ani Pendić Radoš donela je novu radnu poziciju. Dugogodišnja „loto devojka“ počela je da vodi emisiju „Šopingholičarke“, i kaže da se već oseća „na sigurnom“.
- Kojoj ženi se ne bi dopalo da joj posao bude šoping?! - pita, kroz osmeh, Ana. Posebno joj prija novinarski deo priče, kada sa učesnicama rijalitija odlazi na snimanje, odnosno - u kupovinu.
- Dok one biraju svoje odevne kombinacije, ja iskoristim to vreme da pogledam čega sve ima u radnjama. U svetu mode sam bila dugo, tako da mi je ova oblast vrlo bliska, i zabavna.
Ana pohvaljuje „Šopingholičarke“ kao šansu da se devojkama pomogne da se lepo i sa ukusom obuku, ali i da se opuste i zabave tokom snimanja. Veruje da bi se i sama dobro snašla na njihovom mestu.
- Svaka žena je pomalo šopingholičarka, samo je pitanje koliko novca i slobodnog vremena ima na raspolaganju. Prirodno - i ja volim da kupujem, ali nisam totalni fanatik. „Šopingujem“ samo kada sam raspoložena i kada znam da imam dovoljno vremena za to. Ne treba mi društvo kao podrška, pa uglavnom sama švrljam po buticima.
Uz „dužno poštovanje“ prema šopingu, voditeljka, ipak, podseća da ova aktivnost može da izleči neke muke, ali samo privremeno. Jer, dodaje, „lekovito dejstvo“ ne važi na duže staze. Ana je neko vreme bila u „ilegali“ i priča kako je iskoristila period „van kamera“.
- Nakon četrnaest godina rada bez ikakve pauze, zaista mi je bio potreban odmor. Većina emisija koje sam vodila emitovala se uživo, tako da nisam mogla često da putujem. Zato sam pauzu iskoristila upravo za putovanja, obišla sam nekoliko egzotičnih destinacija, ispunivši sebi stare želje. Posvetila sam se sebi i dragim ljudima, koje sam, nažalost, prečesto zapostavljala, jer su mi obaveze tako diktirale. Potom je urednički tim TV Pink pronašao projekat koji je, kako kažu, baš za mene, i tako je usledila ponuda da vodim „Šopingholičarke“. Snežanu Dakić Mikić i Igora Todorovića, koji u emisiji ocenjuju stil takmičarki, poznajem od ranije, tako da smo odmah počeli lepo da sarađujemo. Sigurna sam da će biti još bolje i zanimljivije kada se „zagrejemo“.
Mada već izvesno vreme ne vodi „Loto“, Anu i dalje prati nadimak „loto devojka“.
- Čujem to, s vremena na vreme, i drago mi je . To znači da smo uradili nešto po čemu smo ostali prepoznatljivi i po čemu će nas pamtiti dugo, dugo. U prevodu - to znači da smo posao radili kako treba. A to je najvažnije.
Na pitanje šta joj je još to „doba“ donelo, Ana kaže:
- Neprocenjiv je osećaj, pogotovo u današnjim okolnostima, kada ste u prilici da nekome pomognete. To kada ste u mogućnosti da nekoj porodici promenite život nabolje, jednostavno ne može da se opiše. Pamtiću taj period i po sjajnoj ekipi saradnika, po tome kako smo šest godina funkcionisali kao porodica.
Ana potvrđuje da je, zaista, udajom izvukla „sedmicu“.
- Da, zaista sam izvukla „sedmicu“. Vojkan moj život čini srećnijim, kvalitetnijim, lakšim i lepšim. Beskrajno uživamo u zajedničkom životu i svim radostima koje on donosi.
Na pitanje da li joj nedostaje još nešto, pa da može da izjavi da je život stvarno lep.
- Bilo bi nezahvalno da sada tražim bilo šta, jer moj život jeste lep. Imam sve što mi je potrebno za sreću. A život redovno „zaslađujem“ - lepim rečima, gestovima, sitnim pažnjama, iznenadnim putovanjima i malim, specijalnim iznenađenjima.

Izvor i foto: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin