Mark Džejkobs: Buntovnik na modnoj sceni

Mark Džejkobs: Buntovnik na modnoj sceni

Autor: | 11/03/2012

0

I ranije je nosio suknje, ali za razliku od dosadašnjih kiltova, na ovogodišnjoj Nedelji mode u Parizu dizajner Mark Džejkobs se opredelio za crnu suknju, a potom i roze haljinu koja je izazvala šok i među najotkačenijim ljudima svetske modne scene. Od detalja tu su gusarske cipele sa šnalom od dijamanata i mala tašnica. 
Američki dizajner neprestano šokira publiku i kolege. Ovih dana u okviru Nedelje mode u Parizu on je prisustvovao izložbi u Muzeju dekorativnih umetnosti koja je prošla neprimećeno u odnosu na stajling samog kreatora.
Roze polo haljina, cipele sa dijamantskom šnalom i sokne, kao i klač tašnica su u potpunom kontrastu sa bradom kreatora i njegovim maljavim nogama.
Mark je stigao u pratnji arhitekte i dizajnera Pitera Marina koji je takođe bio zanimljiv kamerama jer je bio obučen kao sado-mazo pripadnik bande „anđeli pakla”.
- Oduvek sam lepotu pronalazio u stvarima koje su čudne i nesavršene. One su mnogo interesantnije. Sada su širi pogledi na to šta su glamur i lepota, šta je dobro, a šta loše. Sve se promenilo. Sve staromodne kliše definicije su evoluirale u nešto manje konkretno - izjavio je Džejkobs.

Izvor: 24sata

Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin