Bane Krstić: Čovek bez osećanja nije čovek

Bane Krstić: Čovek bez osećanja nije čovek

Autor: | 12/03/2012

0

Grupa „Garavi sokak“ poželeće dobrodošlicu proleću 21. marta koncertom u beogradskom Domu sindikata. Pevač, tekstopisac, kompozitor i vođa muzičkog sastava iz Novog Sada - Branislav Bane Krstić poručuje da će to biti veče dobre pesme i dobrih emocija. Najveće tamburaške hitove „Garavi sokak“ će izvesti u akustičkoj verziji, a kao gosti stiže im „Osam tamburaša s kraja sveta“.
- Obećavamo da će i na sceni i u sali biti prisutne lepe emocije i dobro raspoloženje. Nadam se da ćemo se setiti onoga što je blizu nas i u nama, a novcem se ne može kupiti. Često kažem da je za nas Nova godina onda kada stiže proleće. Kalendarska Nova donosi račune za struju i zimu, a proleće nosi sunce, optimizam i ljubav. Iako nikad ne obećava, proleće uvek ispuni očekivanja. Svi dobijemo besplatnu porciju dobrih osećanja.
Bane će premijerno otpevati i novu pesmu simboličnog naziva „Ja plačem samo kada ljuštim luk“.
- Sviraćemo je na kontrabasu, perkusijama, gitarama, harmonici i violini. To je sad svetski trend, ali prirodni zvuk je uvek u modi. Posle nekoliko godina došla mi je, sama od sebe, pesma koju smo snimili za jednu noć „Ja plačem samo kada ljuštim luk“. Po reakciji publike na internetu predviđam joj dobru budućnost. Interesantno je da sam dilemu oko reči „čemer“ i „biber“ rešio uz pomoć fanova na Fejsbuku. Pitao sam ih koja im se više sviđa i čemer je pobedio, bilo je odličnih argumenata. Lepo smo se igrali.
Na beogradskom koncertu Bane će nastupiti uz „Tamburaše s kraja sveta“. Na pitanje da li sa njima planira da obiđe svet, muzičar kaže:
- To je, inače, tamburaški sastav „Ad libitum“ iz Novog Sada, ali s obzirom na to da smo se upoznali jedne noći na čardi „Kraj sveta“ u Kovilju, samo ih ja tako zovem. Kad njih slušate vidite da tamburaši više nisu estrada, već kultura. Nažalost, tamburaška muzika još nema zasluženo mesto pod suncem. Zagarantovan im je samo kafanski dim i zaborav. U narednom periodu ćemo mnogo svirati i već imamo dogovorene termine u Srbiji, regionu i svetu. Očekuju nas nastupi u domovima kulture, na raznim manifestacijama i u koncertnim salama. Možda se dogodi i poneki „aperitiv“ koncert na svadbama (to je nova moda).
Krstić je najavio i album s najvećim akustičnim hitovima.
- Nastavili smo dugogodišnju saradnju sa PGP RTS i već u martu ćemo objaviti album sa 20 hitova. Na disku će se naći i bonus pesma „Ja plačem samo kada ljuštim luk“.
Na pitanje ima li danas romantike, Bane odgovara:
- Nismo izgubili taj osećaj, ali smo prinuđeni da ga potiskujemo. U modi je egoizam i mahinacija. Oni sa jačim srcem i hrabriji još osećaju. Čovek bez osećanja nije čovek.
Bane Krstić je autor jedne od najlepših starogradskih pesama „Ko te ima, taj te nema“, koju je svojom interpretacijom proslavio Zvonko Bogdan. Na pitanje da li je teško napraviti pesmu koja će prevazići ovaj hit, vođa „Garavog sokaka“ kaže:
- Takve pesme vam dođu il’ ne dođu... jednom il’ nijednom u životu. Ja sam imao tu sreću...

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin