Zlatni ogrtač Elizabet Tejlor prodat na aukciji

Zlatni ogrtač Elizabet Tejlor prodat na aukciji

Autor: | 02/04/2012

0

Zlatni ogrtač koji je popularna glumica Elizabet Tejlor nosila u filmu ''Kleopatra'' iz 1963. godine prodat je na aukciji u Dalasu za 59.375 dolara, prenose danas agencije. Ogrtač je bio umotan i čuvan u ormanu od kedra godinama, rekla je vlasnica ogrtača zvaničnicima u ''Heritidž'' aukcijskoj kući.
Vlasnica, koja je zatražila da ostane anonimna, rekla je da je njena majka nabavila ovaj ogrtač od jedne kompanije za izradu odeće negde nakon filmske premijere.
Majka vlasnice ogrtača radila je u modnoj industriji, rekli su zvaničnici ''Heritidž'' aukcijske kuće, a ona je objasnila zvaničnicima iz aukcijske kuće da nikada nije pominjala ili pokazivala ogrtač nikome.
Međutim, kada je glumica preminula u martu prošle godine ona je odlučila da ga ponovo predstavi svetu. Ogrtač je dizajniran tako da podseća na krila ptice Feniks, a izrađen je od oslikane kože sa prišivenim zlatnim perlama i školjkicama. Početna cena ovog ogrtača iznosila je 20.000 dolara.
- Ovaj komad odeće je oličenje glamura, a nosila ga je jedna od vodećih dama Holivuda - rekla je u saopštenju za medije jedna od direktora aukcijske kuće ''Heritidž'' Margaret Baret.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin