Jelena Bačić Alimpić napisala novi roman

Jelena Bačić Alimpić napisala novi roman

Autor: | 04/04/2012

0

Posle svog prvog romana "Ringišpil" koji je do sada prodat u tiražu od 50.000 primeraka, Jelena Bačić Alimpić završila je i drugi roman, "Pismo Gospođe Vilme".
- Trećeg maja izlazi iz štampe - rekla je Jelena, jedna od retkih voditeljki koja je završila književnost i pored posla na televiziji posvetila se i pisanju.
Pošto su uglavnom čitateljke bile ganute sudbinom glavne junakinje Ane u romanu "Ringišpil", pa ga obilno zalivale suzama čitajući, Jelena ovaj put obećava nešto drugo:
- Nećete plakati kao u "Ringišpilu". U ovom romanu govori se o građanskoj vojvođanskoj porodici pre Drugog svetskog rata, a koja krije svoje tajne. Potomak te porodice, Artur Vajs, rođen u Americi, u 40. godini saznaje da mu je otac poreklom iz Srbije. Otac mu je inače čuveni američki vajar, egocentrik, usamljenik. Artur dolazi u Srbiju da bi otkrio svoje korene, a dolazi do šokantnih otkrića koja mu menjaju život.
Kako se roman završava, nismo saznali:
- Neću da vam otkrijem kraj. Samo ću vam reći da su i urednici i lektor bili iznenađeni raspletom - rekla je Jelena i pročitala nam šta će pisati na zadnjoj strani: "Roman o tajnama porodične prošlosti i sudbini žene koja je svoj život žrtvovala za ljubav."
Ipak, otkrila nam je šta ju je inspirisalo da ga napiše:
- Potka ovog romana je život moje babe-tetke Vilme Jakob koja je u 33. godini zbog zabranjene ljubavi izvršila samoubistvo ispivši čist arsenik. Nikad je nisam upoznala ali sam ja tu tajnu saznala pre dve godine.

Izvor: Pulsonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin