Danijela Pantić: Najvažnije je obrazovanje

Danijela Pantić: Najvažnije je obrazovanje

Autor: | 11/04/2012

0

Danijela Pantić, kojoj su prelazak na TV Prva i emisija “Tačno 1″ doneli popularnost veću od one koju je imala vodeći “Slagalicu” na RTS, u razgovoru za Kurir kaže da joj promena radnog okruženja veoma prija. Njenu vitku figuru već godinama gledamo na televiziji, a ona otkriva da je bilo i ponuda da ostane bez ijedne krpice na sebi.
- Zvali su me da se slikam za Plejboj i, kao što vidite, nisam to prihvatila. Isto tako, ne skidam se u toples i ne posećujem nudističke plaže. Ili se ne osećam prijatno u svojoj koži, ili sam mnogo stidljiva, pa ne mogu da se opustim kad imam malo garderobe na sebi. S druge strane, volim da nosim mini-suknje i haljine, šortseve, bluze s golim leđima… Lepše je kad garderoba rasplamsava maštu i kad se više naslućuje ili zamišlja, nego što se vidi.
Na pitanje da li ju je prelazak sa RTS na Prvu učinio popularnijom, Danijela kaže:
- Da, baš mi prija promena i novi format emisije, način rada, a posebno volim dobar odnos među kolegama. Način rada TV Prva i RTS se razlikuje, pa mi je i samo prilagođavanje zanimljivo. Srećna sam što sam dobila odličnu šansu da se razvijam i napredujem u poslu i što svakoga dana mogu da naučim nešto novo.
O svojoj nekadašnjoj saradnici Milki Canić zgodna voditeljka ima samo lepe reči:
- Sa Milkom Canić radila sam godinama. Sarađivale smo još dok je bila lektor u programu ‘Srbija danas’. Od nje sam naučila mnogo toga o jeziku i ako imam neku nedoumicu, uvek nju pozovem. Bliske smo i privatno. Ona, kao i moji roditelji, brine kad ću da se skrasim i počnem porodični život.
Na pitanje da li emisiju “Tačno u podne” koja se prikazuje na televiziji Pink, doživljava kao konkurenciju, Danijela kaže:
- Ta emisija je drugačija od ‘Tačno 1′ i uglavnom se svodi na razgovor sa gostima u studiju. Mi imamo lepe, tužne, zanimljive i neobične priče iz Srbije i celog sveta i dosta različitih tema. Najmanje ima razgovora u studiju.
Pobornik je prirodnog izgleda, a na pitanje da li joj je to hendikep u odnosu na “silikonsku lepotu”, voditeljka kaže:
- Naprotiv. Baš zato što nemam silikone razlikujem se od drugih! Iako izgleda kao da ćemo mi bez silikona uskoro biti ugrožena vrsta! Ne kopiram druge voditeljke, ne koristim poštapalice i žargon, ne objavljujem na svom profilu na Fejsbuku kad sam počupala obrve i kad sam kupila nove farmerke (na kojima se, slučajno, vide etiketa i cena), nemam profil na Tviteru, ni telohranitelje, niti mi trebaju, ali zato imam više razreda visoke škole. Magistar sam teorije umetnosti i medija. Eto, neko ulaže u silikone, a neko u obrazovanje!
Pantićeva je iznela i svoj stav o braku:
- Brak je lep tradicionalni običaj koji nikako ne treba da se ugasi i koji, bez obzira na moderne navike u društvu, i dalje ima svoje prednosti u odnosu na samački život ili vanbračnu zajednicu. S druge strane, tužno je što se za pravo na brak najviše bore oni koji ga nemaju ili kojima nije dozvoljen – homoseksualci.
Danijela priznaje da joj zajedno s rastom popularnosti raste i broj udvarača.
- Ne znam po čemu se to tačno može proceniti… Po broju zahteva za prijateljstvo na FB profilu? Ako je to, onda udvarača imam više nego ranije, ne samo iz Srbije i bivših republika SFRJ već i iz inostranstva: Italije, Bugarske, Albanije, Turske, Engleske… Dobijam i dosta poruka, pohvala i saveta o emisiji, ali i poziva na piće, ručak, kao i ponuda za brak. Mada, toga je bilo i ranije, dobijala sam pisma, telegrame, čestitke i poklone na RTS adresu, a jedan obožavalac kog nisam upoznala poslao mi je čak i ključ od ‘našeg’ budućeg stana.
Iako je 40 kvadrata u kojima živi opremala po svojoj meri, voditeljka kaže da joj je taj stan ipak u međuvremenu postao tesan.
- Već sad znam šta bih menjala. Fali mi prostora! Recimo, da mi je 10 kvadrata više, pa da napravim veliki garderober! Ili, da mi je bar malo veća terasa za uživanje.

Izvor: Kurir

Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti