Novak Đoković: Jelena je moja snaga

Novak Đoković: Jelena je moja snaga

Autor: | 03/05/2012

0

Ljubav njegovog života Jelena Ristić daje mu snagu i pokreće ga da bude to što jeste. Odluku o venčanju će doneti zajedno, kao par, bez prethodnog planiranja. Posle tenisa ostaće u ovom sportu, brinuće se o talentovanim klincima i pomagaće im preko svoje fondacije. Voli da pije pivo bez glutena. To su samo neki od zanimljivih detalja iz privatnog života koje je Novak Đoković u četvrtak, po prvi put otkrio, odgovarajući na brojna pitanja obožavalaca preko nove aplikacije „Nole za vas“.
Naime, svi njegovi navijači mogu direktno da pitaju najboljeg tenisera sveta sve ono što ih zanima, potom ostali posetioci glasaju za najzanimljivija pitanja, a onda Đoković u video formatu odgovara na prvih deset. To će biti praksa koju je Novak uveo kako bi ostvario što bliži kontakt sa fanovima širom sveta.
Miljanu Mladenoviću Novak se, tako, zahvalio na podršci, istakavši da ceni to što postoji toliko ljudi koji ga prate i bodre.
- Nadam se da ću vas obradovati novim uspesima – počeo je Đoković sa odgovorima, opušteno sedeći u dnevnoj sobi svog stana, obučen u trenerku.
Momci iz Kafe bara „Karpe diem“ pitali su Novaka kad će doći kod njih na piće.
- Raspitaću se malo kod mojih drugara za vas i nadam se da ćemo se uskoro videti. Potrudiću se da nađem vremena, a isto tako se nadam da ćete i vi, u međuvremenu, da uvedete pivo bez glutena – nasmejao se prvi reket sveta.
Navijači su hteli da znaju i kakvi su mu ciljevi u 2012.
- Ciljevi ove godine su mi da osvojim Rolan Garos i Olimpijske igre u Londonu. Radim vredno na tome i definitivno ću probati da ih ostvarim.
Mihajla Pipera je zanimalo kada će da poseti strica u Izvorskoj ulici u Beogradu.
- Ne znam kada ću doći, ali pošto ne viđam strica toliko često, ono što možete da uradite za mene jeste da ga pozdravite kad ga budete videli.
Antoška Noleta je upitala koji je najsrećniji i najtragičniji momenat u karijeri našeg šampiona.
- Srećom, imam mnogo više srećnih trenutaka iz teniske karijere od onih loših. Jedan od najboljih je vimbldonski trofej prošle godine, a negativni je izgubljeno polufinale od Rafe Nadala na OI u Pekingu.
Moran Nojman htela je da zna čime će Novak da se bavi kada završi tenisku karijeru?
- Najrazumnija stvar koju mogu da uradim, a i najprirodnija, jeste da ostanem u tenisu i u sportu. Volim tenis, ceo život sam u njemu, a definitivno ću probati da budem više uključen u svoju fondaciju, pomažem deci da ostvare snove i koristim svoj primer da ih motivišem.
Ivana Vasić i Ze Ze Morais su se dotakli teme Novakove svadbe sa Jelenom Ristić...
- Ljubav je veliki pokretač i emotivna snaga. Jelena je, svakako, moja najveća podrška. Zajedno ćemo da donesemo odluke vezane za našu budućnost. Biće to spontano, a ne unapred planirano – zaključio je Đoković, uz duhovitu molbu fanovima da ga sledeći put „poštede“ pitanja iz privatnog života, jer su ga ovog puta pošteno „preznojili“.
Obožavateljka Selin Roard pitala je Đokovića zašto crta patku na kraju nekih od mečeva.
- Moj prijatelj mi je jednom pokazao kako mogu lako i brzo da nacrtam patku, i dogovorili smo se da to uradim na velikom ekranu posle mog sledećeg meča. To mi se dopalo i radim to od tad. Patka me podseća na detinjstvo i slobodne crteže koje sam pravio kao mali i koje sva deca prave. Podseća me i na slobodu i snove što simboliše ptica.
Teu Glizijan je zanimalo zašto naš as često igra drop šot u najtežim trenucima meča.
- I sam sebe iznerviram više puta kada odigram drop šot, ali to je nešto što je jače od mene. Igrao sam dosta teških i napetih mečeva u karijeri, volim izazove i to je ono što me, možda, privuče da odigram tako nezgodan udarac u nezgodno vreme.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti