Iskra Brajović: Život sa pet ljubimaca

Iskra Brajović: Život sa pet ljubimaca

Autor: | 07/05/2012

0

Mlada glumica Iskra Brajović kaže da odmalena „skuplja“ životinje, pazi ih, mazi, voli i uči od njih. Trenutno ima pet mačaka, a njenim domom, kad ga bude imala, šetaće sigurno i poneki labrador!
- Prvog ljubimca, mačku Gordanu, doneo mi je brat kada sam imala sedam godina. Pronašao ju je u Karađorđevom parku ispred naše zgrade, pa smo zamolili mamu da dok ne prestane kiša maca ostane kod nas. Kiša je prestala ujutru, a Gordana je ostala kod nas do kraja svog života, što je nažalost bilo pre četiri godine - kaže Iskra.
Međutim, jedan ljubimac Iskri nije bio dovoljan, pa sada ima pet maca.
- Imam Pufnu, Sultana, Gocu (koja je postala Gica kad se ugojila), Hanibala i Kana. Ali ne zato što mi jedna nije dovoljna, nego zato što bih, da mogu, pokupila sve napuštene kuce i mace sa ulice i dovela ih kući. Naime, osim sijamskog mačora Kana kojeg sam dobila na poklon, sve ostale su nađene na ulici, gde im život ne bi potrajao duže od nekoliko meseci. A razlike postoje, svaka ima svoj karakter, mada, primat u ljubavi ima Pufna, najstarija iz ekipe, ima osam godina, i slavi rođendan istog dana kad i Sofija Loren, što govori o njenom karakteru i lepoti.
Na pitanje da li će i u budućnosti njeni ljubimci biti samo mačke, mlada glumica odgovara:
- Zvučaće čudno, ali zapravo više volim kuce. I sigurna sam da, kad se jednog dana odvojim od majke i brata, mojim stanom će se, pored Pufne, šetkati i neki labrador, crni ili zlatni, svejedno. I makar dva mešanca.
Iskra kaže da mnogo može da se nauči od maca, kao i da je i sama usvojila neke njihove osobine.
- Mislim da od maca čovek treba da nauči da umiljatošću mnogo više može da se postigne u odnosu na grubost i agresiju. Zbog njih volim da se češkam, bolje vidim u mraku, ali sam od njih pokupila i najgoru osobinu - volim dugo da spavam.
Na pitanje koju je najveću „glupost“ napravila zbog svojih ljubimaca, kćerka Voje Brajovića odgovara:
- Ne znam za glupost, ali znam za najsmeliju stvar, a to je da sam, nakon što je Gordana uginula, nacrtala crtež nje kako sedi na Mesecu i gleda nas, i odnela ga da mi baš to, baš istovetno tako, istetoviraju na leđima.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još