Čuveni kuvar Rudolf van Vin oduševljen srpskom kuhinjom

Čuveni kuvar Rudolf van Vin oduševljen srpskom kuhinjom

Autor: | 21/05/2012

0

Simpatični Rudolf van Vin, koji je već dvanaest godina jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, doputovao je u Beograd. Svojim jedinstvenim receptima i načinom na koji prenosi znanje, svakodnevno inspiriše gledaoce TV kanala „24 Kitchen”.
- Prvi put sam u Beogradu. Čuo sam o vama da ste divan beli grad, koji je vrlo ponosan na svoje naslađe. Kod vas postoji super kulinarska kultura - pravi miks starih evropskih kultura - započinje razgovor Rudolf, i otkriva da je probao pitu.
- Probao sam vašu pitu od kromira i super je! Za sada još nijedan srpski recept nisam spremio, ali pošto je ovo moja prva poseta Beogradu, sebi sam obećao da ću pronaći dva-tri recepta koje ću staviti u svoj repertoar.
Rudolf kaže da ovog puta ostaje samo do nedelje uveče i da neće puno videti u našem gradu, ali da je već sada upoznao divne ljude koji su vrlo zainteresovani za kuvanje, a to je odličan start za njega.
Zanimljivo je da ovaj simpatični Holanđanin kuva uvek s osmehom. Tvrdi da kada je dobra atmosfera, dobra je i hrana.
- Na televiziji nikada ne pravim teške recepte. Za pekare i poslastičare je važno da budu precizniji nego kuvari. Kuvanje može da se radi po osećaju. Inače, nikada ne spremam recepte iz knjiga. Kada kuvam za nekoga, volim da gledam tu osobu i pitam je šta bi želela da pojede. Onda, odem na pijacu i nađem sastojke i napravim jelo onako kako mislim da ga je ta osoba zamislila - kaže Rudolf.
Kad nije pored šporeta, ovaj kuvar voli da piše poeziju. Takođe obožava i da čita, ali i da ide u šoping. Ipak najviše voli da vreme provodi sa kćerkom Doris koja ima 18 godina.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti