Rudolf van Vin: Tragam za srpskim kuvarom

Rudolf van Vin: Tragam za srpskim kuvarom

Autor: | 09/07/2012

0

Čuveni kuvar i zaštitno lice kanala “24 kitchen” Holanđanin Rudolf van Vin, koji je nedavno posetio Beograd, kaže da je u potrazi za srpskim kuvarom i prehrambenim entuzijastima koje će ubaciti u epizode svog serijala "Ukus života".
- Kada sam bio u Beogradu dobio sam veliku inspiraciju u vašem lepom gradu i shvatio koliko je hrana važna u vašoj kulturi i mentalitetu. Planirali smo da 12 novih epizoda u serijalu "Ukus života" u predstojećoj sezoni posvetimo upravo vašoj zemlji. Najverovatnije ćemo to uraditi od septembra do maja naredne godine - kaže popularni kuvar.
Nasmejani Rudolf tvrdi da mu je žao što je njegov prvi boravak u Beogradu bio tako kratak i što nije probao više naših specijaliteta.
- Iskreno se nadam da ću uhvatiti korak sa hranom prilikom moje sledeće posete, odnosno da ću više imati prilike da jedem. Inače, zaista su mi se dopali kajmak i alva - ističe kuvar.
Na pitanje da li je bolji kuvar nego gurman, simpatični Rudolf kaže da ne zna, ali da i nije na njemu da to kaže.
- Istina je da volim da kuvam ceo dan, ali ne mogu da jedem sve vreme. Trudim se da ostanem zdrav. Za mene to znači da ne volim velike porcije, ali volim dosta povrća. Međutim, slatkiši su mi najveći greh! Što se tiče pravljenja slanih ili slatkih specijaliteta, mislim da sam podjednako vešt i u jednom i u drugom. Ali kada pravim slatko, osećam se drugačije. Poslastice su kao šlag na torti. Volim zdravu hranu, ali i pravljenje peciva. Jednostavno, tada se osećam kao Kazanova u umetnosti zavođenja slatkišima - kaže Rudolf van Vin.
- Do sada sam u Holandiji objavio pet kuvara. Od ove godine si u u prodaji i “Rudolphscupcakes” i “Rudolphshartige (slani)”. A u oktobru izlazi knjiga “Laki obroci“. Sve knjige su na holandskom jeziku. Nadam se da će neke od ovih knjiga, u bliskoj budućnosti biti objavljene na engleskom i srpskom jeziku - priča Rudolf.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin