Željko Joksimović: Sigurno prolazim u finale

Željko Joksimović: Sigurno prolazim u finale

Autor: | 24/05/2012

0

U glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu u četvrtak uveče će biti održano drugo polufinale „Evrosonga“, na kome će se za ulazak u završnicu takmičenja boriti predstavnici 18 zemalja. Prvi će na sceni „Kristalne dvorane“ nastupiti srpski predstavnik Željko Joksimović s pesmom „Nije ljubav stvar“, u pratnji „Ad hok orkestra“. Atmosfera u našem timu je sjajna, svi s nestrpljenjem iščekuju večerašnje polufinale, a veliki optimista je i Željko Joksimović.
- Moja očekivanja su da sigurno prođem u finale, a potom i da se borim za prvo mesto - rekao je, za „Novosti“, Željko Joksimović, koji ima velike šanse da ponovo vrati „Evrosong“ u Beograd.
Srpski predstavnik poručuje da je za visok plasman na ovom takmičenju od velike važnosti podrška naše dijaspore.
- Bez podrške dijaspore „Lane moje“ nikada ne bi ostvarilo tako veliki uspeh, a ista situacija je i sada. Deplasirano mi je da govorim - glasajte za mene, više bih voleo da kažem - glasajte za pesmu jer vam se sviđa. Svakako bih voleo da naši ljudi koji mogu da doprinesu pobedi, to i učine. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja domaće i strane javnosti. „Ad hok orkestar“ i ja smo spremni za polufinale, budite uz nas i podržite Srbiju. Kompozicija „Nije ljubav stvar“ je pesma za pobedu, i uveren sam da će biti razloga za dobro raspoloženje i posle finala.
Naša ekipa u sredu uveče je imala poslednju probu pred večerašnje takmičenje. Željko se opredelio za krajnje jednostavan, ali emotivan nastup, koji će biti u duhu naše pesme, a na sceni će se pojaviti obučen u crno, baš kao i ostali članovi „Ad hok orekstra“.
- Srbija je uvek bila lepo prihvaćena na „Evrosongu“, a njeni predstavnici brižljivo i pedantno birani - rekla je Duška Vučinić Lučić, šef srpskog evrovizijskog tima.
- Ali prvi put je naša delegacija došla da se takmiči sa jednom pravom evrovizijskom zvezdom. Podsetiću, Marija Šerifović je to postala 2007, a Željka ova titula prati od 2004. godine. Lepo je slušati komentare i komplimente na račun naše kompozicije, ali nećemo davati velika obećanja, jer smo koncentrisani na ona najvažnija tri minuta koja nas čekaju. Verujemo da će cela Srbija i svi koji nas vole biti ponosni na ono što su Željko Joksimović, „Ad hok orkestar“ i RTS pripremili ove godine.
U četvrtak uveče će na sceni nastupiti i mnoge zvezde iz našeg regiona - makedonska predstavnica - Kaliopi, mlada Slovenka Eva Boto, Nina Badrić iz Hrvatske i Maja Sar iz Bosne i Hercegovine. U našoj polufinalnoj grupi je i švedska predstavnica Lorin s pesmom „Euforija“, koja, sudeći po kladionicama, ima najveće šanse da pobedi.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti