Željko Joksimović večeras peva za pobedu

Željko Joksimović večeras peva za pobedu

Autor: | 26/05/2012

0

U „Kristalnoj dvorani“ u Bakuu večeras će biti održano finale 57. „Evrosonga“, a u trci za najbolju pesmu ovog takmičenja učestvuju učesnici iz 26 zemalja. Prvi će nastupiti Britanac Engelbert Hamperdink sa baladom „Love will set you free“, dok će Željko Joksimović s pesmom „Nije ljubav stvar“ pevati pod rednim brojem 24. Naš predstavnik će nastupiti u pratnji „Ad hok orkestra“, u čijem su sastavu Miloš Nikolić, Dušan Alagić, Dragan Krstić, Olga Vulović i Ksenija Milošević, koja je okusila slast evrovizijske pobede sa Marijom Šerifović 2007. u Helsinkiju.
Posle uspeha našeg predstavnika u polufinalu, članovi srpskog tima ne kriju optimizam pred završnicu najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. Željko Joksimović veruje da ćemo i večeras imati razloga da se radujemo.
- Srećan sam, jer je veliki uspeh ući u finale u ovako jakoj polufinalnoj grupi - poručio je Željko Joksimović iz Bakua, pred večerašnji nastup.
- Svi smo u timu još uzbuđeni, ali i svesni da nas čeka veliki napor. Glasovi srpske dijaspore i onih kojima se naša pesma sviđa, odlučiće u velikoj meri pobednika. Na „Evrosongu“ se malo toga dešava slučajno. Budite uz Srbiju, kao što ste bili u polufinalu, a moj orkestar i ja ćemo još jednom dati sve od sebe na sceni.
Naš predstavnik i članovi „Ad hok orekstra“ imali su u petak dve probe, drugu u kasnim večernjim satima, koja se snimala i na osnovu toga je stručni žiri iz svih zemalja učesnica kovertirao svoje glasove.
Joksimović od početka takmičenja važi za jednog od favorita, a posle drugog polufinala još bolje se kotira na kladionicama. Najveći favorit je i dalje Šveđanka Lorin, slede simpatične „Buranovske babuške“ iz Rusije, dok je srpski predstavnik na kladionici „Vilijam Hil“ na trećem mestu. Sudeći po kvotama, najmanje šanse za pobedu imaju Bosna i Hercegovina, Francuska, Mađarska, Malta, Makedonija i Litvanija.
Večeras će nastupiti i predstavnici velike petorke - Francuke, Nemačke, Velike Britanije, Španije i Italije, kao i domaćin Azerbejdžan. Pobednika će izabrati ravnopravno publika i žiri iz 42 zemlje koje su učestvovale u takmičenju, a gledaoci će moći da glasaju tek posle izvođenja svih kompozicija.
Prema tradicionalnoj anketi evrovizijskog sajta nemačkog Javnog servisa, Željko Joksimović je zauzeo drugo mesto na listi najbolje odevenih učesnika u drugom polufinalu. Najbolji stajling, po mišljenju posetilaca ovog sajta, imao je turski predstavnik Džan Bonomo, dok su se na začelju liste najbolje odevenih našli predstavnici Slovačke i Gruzije.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin