"Molitva" i "Lane moje" među 10 najboljih pesama u istoriji "Evrovizije"!

"Molitva" i "Lane moje" među 10 najboljih pesama u istoriji "Evrovizije"!

Autor: | 12/05/2011

0

Među 25 najboljih pesama koje su izvedene proteklih 55 godina na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi, Pesmi Evrovizije, nalaze se i dve srpske kompozicije – “Molitva” koju je otpevala Marija Šerivović 2007. godine i pesma iz 2004. godine Željka Joksimovića “Lane moje”, objavio je internet portal Eurovisiontimes.com.
“Molitva”, sa kojom je Marija Šerifović pobedila 2007. godine u Helsinkiju, zauzela je treće mesto, dok je sedma pozicija pripala pesmi “Lane moje” koju je u Turskoj otpevao Željko Joksimović i tada osvojio drugo mesto. Za najbolju pesmu Evrovizije u proteklih 55 godina proglašena je “Nel blu dipinto di blu”, koju je 1958. godine otpevao predstavnik Italije Domeniko Modunjo.


Legendarnoj grupi Aba i pesmi “Waterloo” iz 1974. godine, kojom su predstavljali Švedsku, pripalo je drugo mesto. Pesma “Satelit” prošlogodišnje pobednice Lene, predstavnice Nemačke zauzela je šesto mesto, peta je španska pesma iz 1973. godine “Eres tu” koju je otpevala Mocedades, dok je na četvrtoj poziciji francuska pesma “L’oiseau et l’enfant” iz 1977. godine koju je otpevala Marie Miriam.
U top 10 ušli su turska pesma “Everyway that I can” pobednička 2003. godine koju je otpevala Sertab Erener, zatim pobednička kompozicija iz 2009. godine “Fairytale” norveškog predstavnika Aleksandra Ribaka, kao i pesma iz 1975. godine “Ein Lied kann eine Brücke sein”, koju je otpevao Džoj Fleming za Nemačku.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin