Nikola Šoć: Drama u avionu

Nikola Šoć: Drama u avionu

Autor: | 06/06/2012

0

Na jednom od motora “Jatovog” aviona kojim je iz Beograda za Tivat preksinoć u 17.35 krenuo Nikola Šoć otkazao je motor pri uzletanju. Putnici su osetili da nešto nije u redu jer su sedišta nenormalno podrhtavala…
- Kada smo hvatali zalet, avion je sav počeo da se trese. Umirao sam se od straha! Nastao je opšti haos… Bilo je desetak majki s decom. Začula se vriska. Negde na sredini piste pilot je naglo odustao od uzletanja i rekao da imaju kvar. Neverovatno šta se dešava. Bio sam u šoku - u dahu nam je ispričao Nikola.
Finalista poslednjeg “Survivora” kaže da su imali sreću što se problem desio na početku leta.
- Još ne mogu da dođem sebi. Ako je nešto trebalo da se dogodi, eto, dogodilo se u pravom trenutku. Ne dao bog da se kasnije desilo… Ne smem ni da pomislim kako bi se završilo. I ovo što sam preživeo, bilo je kao scena iz horor filma. Nisam znao šta da radim, zanemeo sam… - kaže Šoć nakon izuzetno neprijatne situacije.
Nikola kaže da je iznenađen zbog neljubaznosti onih koji su ih dočekali u aerodromskoj zgradi po povratku:
- Čekali smo, čekali, a onda su nam rekli da ćemo biti u avionu koji poleće u 21.25. i to ne za Tivat, već za Podgoricu. Nisu nam dali ništa za jelo i piće, a bilo je male dece… Jedna žena nam je kazala da ćemo ići istim avionom, samo da poprave motor. Pobunili smo se… Dobili smo drugi. Kada sam sleteo u Podgoricu, čekao nas je autobus kojim smo prebačeni u Tivat. Kući sam stigao oko pola dva posle ponoći.
Stanislav Jovanović iz “Jata” za Kurir je potvrdio da je let za Tivat zaista otkazan.
- U jedan od motora na avionu ATR uletela je ptica. Motor je prestao da radi, a pilot je avion zaustavio još pri rulanju i nije poleteo - otkriva Jovanović uzrok kvara na letelici.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti