Mario Baloteli ne želi da upozna biološke roditelje

Mario Baloteli ne želi da upozna biološke roditelje

Autor: | 30/06/2012

0

Dva gola kojima je Mario Baloteli torpedovao Nemce u polufinalu EVRO 2012 bila su dovoljna da nevaljali dečko evropskog i svetskog fudbala ponovo zaposedne naslovne strane svetskih medija. Napadač Italije je ovog puta umesto ludorija po kojima je prepoznatljiv i na koje su svi već navikli demonstrirao raskošni talenat, pokazavši da ume trese mreže glavom i nogom, s velikom lakoćom.
Heroj epskog duela „azura“ i „pancera“ na Nacionalnom stadionu u Varšavi, rođen je u Palermu, na Siciliji, kao Mario Barvua, a njegovi biološki roditelji Tomas i Rouz emigrirali su iz Gane. Super Mario je još kao dete imao velike zdravstvene probleme s crevima, koji su rešeni nizom operacija, a pošto njegovi roditelji nisu imali novca za lečenje, rešili su da ga daju na usvajanje kada je imao samo tri godine. Tamnoputog mališana oberučke je prihvatila italijanska porodica Baloteli iz Breše, a njegovi novi roditelji Frančesko i Silvija su mu omogućili bezbrižno detinjstvo.
Kako je rastao, Mario Baloteli je pokazao veliko interesovanje za „bubamaru”, koja je vrlo brzo postala njegov najbolji prijatelj. Momak rođen 12. avgusta 1990. godine prošao je mlađe kategorije u Lumecaneu, a za prvi tim je debitovao sa samo 15 godina, bilo je to protiv Padove u Seriji C.
Uprkos činjenici da 2005. godine nije prošao probu u čuvenom kampu Barselone, čelnici Intera su dve godine kasnije na insistiranje tadašnjeg trenera Roberta Mančinija doveli Balotelija za tričavih 340.000 evra. Kao što to obično biva u životu, nakon što je Mario postao poznat i bogat, javili su se njegovi biološki roditelji Tomas i Rouz, ali ih je on „na keca” odjavio, optuživši ih da samo jure za novcem.
- Moja jedina porodica živi u Breši i samo su Frančesko i Silvija zaslužni za to što sam uspeo. Svoje biološke roditelje bih zamolio za poštovanje moje privatnosti, kao što je to uvek činila porodica koja me je usvojila. Zato mi je preostalo samo da ponovim ono što sam već rekao - da nisam postao Mario Baloteli, bilo bi ih baš briga za mene. Zanima ih samo moj novac - odbrusio je Baloteli, koji je nakon proslave punoletstva momentalno zatražio italijansko državljanstvo jer zapravo nije bio usvojen.

Nakon tri godine provedene na stadionu „Đuzepe Meaca“, gde je u dresu Intera na 59 mečeva postigao 20 golova, usledila je selidba u Mančester siti. Povono je dežurni krivac za dolazak lošeg dečka evropskog i svetskog fudbala bio Roberto Manćini. Zato i ne čudi što italijanskog stručnjaka mnogi nazivaju Balotelijevim fudbalskim ocem. Baloteli je često pravio ludosti od kojih je Manćiniju skakao pritisak, ali je on uvek verovao u Balotelijev talenat. Javno je pričao da je Mariju potrebna pomoć psihijatra, kao i da će, ako se smiri, biti najbolji igrač EVRO 2012. Mario ga nije izneverio, već je s dva gola protiv Nemaca pokazao koliki je majstor!
- Najbolji momenat večeri je kada sam na tribinama video svoju majku Silviju. Njoj sam i posvetio golove, zato što je stara i sve manje može da putuje, a našla je snagu da dođe u Varšavu da me bodri. Pobeda protiv Italije je najveća u mom životu! Presrećan sam i nadam se da ćemo u nedelju pobediti Španiju i postati prvaci Evrope - u svom stilu je zaključio Baloteli.

Izvor: Alo!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Mario Baloteli