Andrija Kuzmanović: Na dijeti zbog ljubavnih scena

Andrija Kuzmanović: Na dijeti zbog ljubavnih scena

Autor: | 08/07/2012

0

Onako šeretski voli da kaže kako je jedna ulica u Montevideu dobila ime po njemu. Poistovećujući se tako sa svojim junakom, Andrija Kuzmanović brani „legendu“ po kojoj je naša fudbalska ikona tridesetih godina prošlog veka - Milovan Jakšić Jakša - u prestonici Urugvaja dobio svoju „teritoriju“.
- Neki stariji fudbaleri tvrde da ovo nije šarmantna bajka, već istinita priča. Čak i da nije tako, želim da verujem da je naš golman osvojio svet do te mere da je nastala ulica Velikog Milovana („El Grande Milovan“) - kaže Kuzmanović, Jakša iz filma i serije „Montevideo, bog te video“.
U pauzi snimanja jedne od istorijskih utakmica, kada je Jugoslavija pobedila Brazil, mladi glumac nam je otkrio da je počastvovan ulogom koju mu je poverio Dragan Bjelogrlić. S Jakšom se, kaže, odmah „uortačio“.
- On je lik kog jednostavno morate da zavolite. Zadovoljstvo mi je što je pripao baš meni. A kako sam privatno dugo trenirao fudbal, cela ova priča oko „Montevidea“ mi je bliska i draga.
Andriji zato ne padaju teško ni vrućine, koje će ih verovatno pratiti do kraja leta, kada se snimanje završava. Uživeo se, kaže, u lepu fudbalsku priču i uživa, koliko u radu toliko i u druženju s kolegama.
Kroz osmeh nam je otkrio i razlog preskakanja zajedničkog ručka u pauzi snimanja. Doneo je, kaže, čvrstu odluku da smrša. I nije da mu prija dijeta, ali mu godi pomisao da će, kad bude snimao ljubavne scene, izgledati mršavije i lepše. Tako smo saznali da će golman Jakša u nastavku „Montevidea“ biti meta ljubavnih strelica jedne Blanke, koju „brani“ španska glumica Karla Sančez.
- Ne smem mnogo da pričam, ali recimo da će vam se svideti priča Jakše i Blanke. On je dete iz sirotišta koje je naučilo da samo grabi, a ona je princeza iz visokog društva. U tom sudaru miljea biće zanimljivo gledati kako ljubav, ipak, pobeđuje sve razlike.
Iako mu mnogi zavide na „druženju“ sa Španjolkom, Andrija kaže da su naše devojke, ipak, najlepše, pa je, po povratku s Tenerifa, dvaput morao da prošeta Knez Mihailovom kako bi se nagledao.
Jakša će, otkriva nam glumac, u nastavku imati svoju taliju, s kojom nas je upoznao. Majmunčeta Mona, prema filmskoj verziji, golman je kupio u Urugvaju, kako bi mu donosio sreću na utakmicama. Zbog njega će, kaže Andrija, Jakša bolje čuvati gol, a Mono će biti njegov i Milutinčev (Viktor Savić) cimer. Da bi scene s talijom bile što uverljivije, glumac je morao da ide na obuku.
- Morao sam da naučim neke od osnovnih lekcija dresure. Pre snimanja „Montevidea“ nikada nisam držao majmuna. Gledali smo se preko kaveza, a sad je trebalo da s tom nepredvidivom životinjom uspostavim prisan odnos. Nije bilo lako. Majmuni prepoznaju strah, reaguju na njega, duplo su brži od mačke, tako da moraš vrlo pažljivo da se ophodiš sa njima. Mislim da smo se, najzad, sprijateljili.
Kad se završi snimanje, Andrija će se, obećava, posvetiti fakultetu. Do diplome ga deli još samo ispit iz dikcije, a do novih uloga - možda samo malo sreće. Tek, spreman je za nove izazove.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti