Zara Filips osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama

Zara Filips osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama

Autor: | 02/08/2012

0

U utorak je domaćine Olimpijskih igara obradovala "kraljevska" srebrna medalja u timskom konjičkom takmičenju koju je osvojila Zara Filips, unuka britanske kraljice Elizabete. Inače, "eventing" je takmičenje u svestranoj upotrebljivosti konja, discpilini koja se sastoji od dresure, krosa i preponskog jahanja. 

Trodnevno takmičenje koje je počelo u nedelju u utorak je zaključeno pobedom evropskih prvaka i branilaca olimpijskog zlata iz Pekinga, reprezentacije Nemačke, dok je drugo mesto zauzela Velika Britanija gde je jedan od pet članova ekipe bila i unuka kraljice Elizabete Druge.

Zara, koja je bivša evropska i svetska prvakinja u ovom sportu, bila je prilično razočarana svojim nastupom jer je oborila jednu prepreku, ali za uspeh reprezentacije pobrinula se Tina Kuk koja je svoj deo u preponskom jahanju završila sa samo jednom greškom čime je osigurala srebro domaćinima. Treće mesto i bronzano odličje pripalo je Novom Zelandu.

I ovom prilikom su Zaru i celu britansku reprezentaciju bodrili su, između ostalih, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Hari, suprug Majkl Tindal, sestre Judženi i Beatrisa i deda Filip, koji su uživali u nastupu jahača u Grinvič Parku. Medalju je Zari uručila njena majka princeza Ana.

Foto: Hellomagazine.com, JLP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još