Amira Medunjanin održala spektakularan nastup na “Novosadskom muzičkom letu”

Amira Medunjanin održala spektakularan nastup na “Novosadskom muzičkom letu”

Autor: | 04/08/2012

0

Sinoć je u Novom Sadu u okviru “Novosadskog muzičkog leta”, u vrtu Srednjoškolskog doma, nastupila poznata sarajevska pevačica sevdalinki i tradicionalnih pesama sa prostora bivše Jugoslavije Amira Medunjanin koja je publiku zabavljala više od sat vremena.

Amira Medunjanin poznatija kao “bosanska Bili Holidej” nastupila je sa gitaristom Boškom Jovićem. Bosanska pevačica stekla je veliku popularnost širom sveta koristeći u muzici elemente sopstvene tradicije. Sevdalinku, koja predstavlja njen muzički izbor i životni put, čula je od svoje majke, a tokom vremena izgradila je jedinstven stil, dovodeći interpretacije do savršenstva.

Publika je od početka do kraja nastupa pratila svaku pesmu i spontanim aplauzom nagrađivala sve njene interpretacije. Amira se na početku koncerta publici obratila sledećim rečima: 

- Dobro veče svima, drago nam je što smo večeras sa vama. Ovo je prvi put da sam u Novom Sadu i zaista mi se sviđa. Moj dragi prijatelj i kolega, i ja ćemo vam predstaviti nešto što pokušavamo da omogućimo da nastavi da živi. Želimo mlađim generacijama da ukažemo koliko je bitna naša muzička tradicija. Ne govorim samo o bosanskoj sevdalinci, govorim o sevdahu - rekla je ona i dodala da kompletna njena priča počinje tako što je revoltirana time kakvo zapdana Evropa ima pogrešno mišljenje o nama ovde, kako je na Balkanu sve negativno, problematično.

- Postoji nešto što je zaista jako, što je jedinstveno samo za ovaj kraj, nešto što u potpunosti, najiskrenije od svega, opisuje ljude koji žive na ovim prostorima. Eto tako nas dvoje, šetamo po belom svetu i učimo ih pameti. Drago mi je da smo i večeras ovde, hoće srce da mi stane i najbolje je da počnem pevati - rekla je Amira i zapevala pesmu “Imam jednu želju”. Usledile su poznate pesme poput: “Stade se cvijeće rosom kititi”, “Niz polje babo idu semjeni”, “Ajde Jano”, “Jovano, Jovanke”… Pevačica je oduševljena publikom koja je bila prisutna na “Novosadskom muzičkom letu” i više puta tokom nastupa im se obratila.

Amira i Boško poklonili su se publici i snažnim aplauzom ispraćeni su sa scene. Na radost publike, pevačica je otpevala još jednu pesmu za kraj.
- Od prvog trenutka osetila se ta energija, koja čoveka otvori, pa onda da sve od sebe i od meraka peva. I tako sam i pevala. Poklon pesma za kraj - rekla je ona i zapevala.
Amira i Boško su nedelju dana pre početka Olimpijskih igara 2012 U Londonu nastupili na Kulturnoj olimpijadi u istom gradu.

Izvor i foto: Svet.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin