U Novom Sadu otvorena izložba Milana Konjovića

U Novom Sadu otvorena izložba Milana Konjovića

Autor: | 08/08/2012

0

Posle zapaženog uspeha izložbe “Milan Konjović: povratak u Pariz” ostvarenog u Kulturnom centru Srbije u francuskoj prestonici, novosadska publika i ljubitelji umetnosti imaće priliku da vide postavku kojom je započeto obeležavanje stogodišnjice stvaralaštva poznatog slikara. Izložba slika otvorena je večaras u 20 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, a trajaće do 2. septembra 2012. godine.

Na otvaranju izložbe govorila je dr Jasna Jovanov, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, kao i Sava Stepanov, autor izložbe, koji je je izložbu svečano otvorio u prisustvu pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Milana Micića. Izložba obuhvata izbor od 20 dela iz fonda Galerije “Milan Konjović” iz Sombora i dva reprezentativna platna iz stalne postavke Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, nastala tokom Konjovićeve pariske epizode: “Moj atelje” i “Moj atelje II”, oba iz 1930. godine.

Tokom trajanja izložbe, u okviru pratećeg programa,16.avgusta će biti organizovano tematsko predavanje: “Priča o dve slike-Moj atelje I i Moj atelje II” o delima iz fonda Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Publika će takođe moći 23. avgusta da pogleda dokumentarni film, koji predstavlja stvaralaštvo poznatog slikara i lično svedočenje o umetnosti i životnim okolnostima koje su uticale na njegov rad.

Nakon svečanog otvaranja održan je koktel u prelepom abijentu galerije gde su posetioci uz dobro piće i hranu nastavili sa uživanjem u prijatnoj muzici.

Izvor i foto: Svet.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin