Otvorena izložba slika Cileta Marinkovića u Kotoru

Otvorena izložba slika Cileta Marinkovića u Kotoru

Autor: | 10/08/2012

0

Osmog avgusta na trgu Svetog Trifuna u galeriji “Kod Homena” u starom gradu Kotoru otvorena je samostalna izložba poznatog beogradskog slikara Milana Cileta Marinkovića koji više od decenije živi i stvara u Parizu. U predivnom ambijentu Pijacete ispred galerije prisutne su pozdravili Mitropolit Amfilohije Radović i domaćin večeri Cile Marinković. Nakon njihovog pozdravnog govora knjeginja Jelisaveta Karađorđević zvanično je proglasila izložbu otvorenom i pozvala prisutne da pogledaju izložene radove.

Izložbu koja predstavlja izuzetan kulturni događaj priredila je vlasnica galerije, Dušanka Subotić Homen, koja već tradicionalno poslednjih osam godina, osmog avgusta, Kotoranima daruje izuzetan kulturni događaj.
Ovom izložbom nastavlja se Ciletova vrlo bogata izlagačka aktivnost u Crnoj Gori. Poznati slikar do sada imao izložbe u Centru Savremene Umetnosti – Dvorac Petrović u Podgorici, u Modernoj Galeriji u Budvi, Kulturnim Centrima u Kotoru i Petrovcu, a skoro svake godine i u Galeriji Sveti Stefan.

Među prisutnima koji su te vrele avgustovske noći došli da isprate izložbu bili su i pevač Đorđe Majanović, koji se vrlo kratko zadržao, novinarka Mira Adanja Polak, ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac, gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić i mnogi drugi.

Izvor: Svet.rs
Foto: Risto Božović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti