Strumica Open: Svetlana Ražnatović održala koncert pred 80.000 ljudi

Strumica Open: Svetlana Ražnatović održala koncert pred 80.000 ljudi

Autor: | 20/08/2012

0

Svetlana Ceca Ražnatović u nedelju veče je na centralnom gradskom trgu u Strumici, izvanrednim koncertom, oborila novi rekord u Makedoniji, priredivši pravi „balkanski spektakl“ za oko 80.000 gledalaca, čime je krunisana završnica letnjeg otvorenog festivala.
Najavljena kao glavna zvezda osmodnevnog „Strumica open festa“, Ceca je pored domaćih fanova okupila i desetak hiljada obožavalaca iz susedstva - uglavnom iz Grčke i Bugarske. Poput nekih ranijih nastupa u Makedoniji i koncert u Strumici, gde poodavno nije nastupala, potvrdio je da ovdašnja publika Cecu prosto obožava i da živi za susrete sa njom.
Gradonačelnik Strumice Zoran Zaev je istakao da je takvo masovno okupljanje na centralnom gradskom trgu moguće samo kada gostuje zvezda kao što je Ceca. I obećao njen novi koncert.
Dobar izbor kompozicija, najvećim delom - hitova, koje su posetioci horski pevali, snažna vokalna interpretacija, sigurna muzička pratnja, sjajan izgled, šarm i svežina „kojom prosto pleni“, Ceci su i u Strumici bili sigurna garancija "obaranje publike". Potvrdilo se to uzajamnim simpatijama i pulsiranjem na otvorenoj sceni, još od prvih taktova i provale oduševljenja obožavalaca koji su skandirali „Ceca, Ceca...“, a nastavilo se već poznatim - „Ceco mi te volimo...“

U ponoćnom ambijantu pretoplog juga, gotovo nestvarnom slikom krcatog trga u Strumici, atmosfera se usijavala ređanjem brojnih Cecinih hitova za vreme žurke „koja će se pamtiti“. Organizatori kažu da se „toliko naroda različite dobi u Strumici dosada na jednom mestu nikada nije okupilo...“ Zanimljivo je da se i po okončanju Cecinog koncerta, mnogi iz publike nisu razišli, već su uz roštilj i pivo do ranih jutarnjih sati sređivali utiske sa spektakla.
Folk zvezda Ceca Ražnatović je na koncert stigla privatnim avionom - preko Soluna, gde ju je sačekao automobil kojim je došla u Strumicu. Posle koncerta se vratila na Kipar.
Na strumičkom festivalu nastupile su mnoge domaće i strane rok i pop grupe, između ostalih „Prljavo kazalište“, Haris Džinović... Organizatori i pokrovitelji festivala iz lokalne samouprave ne otkrivaju baš sve detalje iz „cenovnika“, ali se saznaje da je nastup glavne zvezde Cece „pokriven“ sa 30.000 evra. Tvrdi se da je festival u Strumici posetilo više od 150.000 ljudi i da je to opštini donelo zaradu od oko 1,5 miliona evra.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin