Ubica Džona Lenona ostaje u zatvoru

Ubica Džona Lenona ostaje u zatvoru

24/08/2012

0

Marku Dejvidu Čapmanu, koji je pre 32 godine ubio Džona Lenona, sedmi put je odbijen zahtev za uslovnu kaznu. Čapman se na saslušanju Odbora za dodelu uslovne kazne pojavio u sredu, ali mu uslovna kazna, i pored dobrog ponašanja u zatvoru, nije odobrena, prenosi AFP.
- Vaše oslobađanje u ovom trenutku podrilo bi poštovanje zakona i trivijalizovalo bi tragičan gubitak života koji ste vi izazvali kao rezultat gnusnog, neisprovociranog, nasilnog, hladnog i proračunatog zločina - navodi se u presudi.
Čapman (57) služi kaznu od 20 godina do doživotne robije zbog toga što je četiri puta ustrelio Lenona u leđa, ispred muzičarevog stana u Njujorku 8. decembra 1980. On je priznao krivicu za ubistvo.
Od 2000. na svake dve godine izlazi na saslušanja za uslovnu i do sada je svaki put bio odbijen.
Poslednje saslušanje održano je 2010. kada je tročlano veće pismenim putem poručilo da je Čapman pokazao "nepoštovanje prema normama našeg društva i svetosti ljudskog života".
Posle tog saslušanja, Odbor za uslovne otpuste primio je na desetine pisama u kojima se od njih traži da ne oslobode Čapmana, uključujući i pismo Lenonove udovice Joko Ono, koja je rekla da veruje da je Čapman opasan po nju, Lenonova dva sina, javnost i samog sebe.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti